“Πρεσβευτής” του Άρη ο Αθηναίου με 17 πόντους

Σε ένα ματς «γιορτή» του μπάσκετ, με την φιλοξενία πόλης των Χανίων και ένα γεμάτο γήπεδο, Έλληνες και ξένοι αθλητές βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάζουν μέσα στις υποχρεώσεις τους για το ελληνικό πρωτάθλημα (και την Ευρωλίγκα).

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Αθηναϊου, ο οποίος εκπροσπώπησε τον Άρη με τον καλύτερο τρόπο!

Χαμογελαστοί από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες των δύο ομάδων, δε σταμάτησαν τα πειράγματα μεταξύ τους, ενώ το θέαμα δε θα μπορούσε παρά να είναι πλούσιο.

Ήταν τέτοια μάλιστα η διάθεση των παικτών που λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο Δημήτρης Διαμαντίδης ρωτήθηκε πως γίνεται να είναι συνέχεια βασικός ακόμα και σε All-Star Game και απάντησε αστειευόμενος: «Και ποιος θα παίξει; Ο Παππάς;»

Λίγο αργότερα ο Παππάς ουσιαστικά έδωσε την απάντηση του, αρχικά στο γήπεδο όπου ήταν εξαιρετικός, αφού δεν μπορούσε να…. αστοχήσει, ενώ μετά δήλωσε: «Ήμουν ο καλύτερος του γηπέδου, αλλά σέβομαι την απόφαση του προπονητή μου να με κρατήσει στον πάγκο».

 Λίγο αργότερα ο βοηθός προπονητή της ομάδας των Ξένων και του Πανιωνίου Γιάννης Σφαιρόπουλος, τελούσε χρεη δημοσιογράφου, κρατώντας μικρόφωνο και έχοντας φορέσει κάσκα ακουστικών κανονικά!

Μέσα στο παιχνίδι πάντως, οι ξένοι έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να χαρίσουν όμορφες στιγμές τον κόσμο, με τον ΜακΚόλουμ να κάνει κάρφωμα 360 μοιρών και τον Στεφάν Λάσμε να κάνει τρίπλες κάτω από τα πόδια και να σκοράρει δύο…. τρίποντα με χαρακτηριστική ευκολία. Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Ντι Τζέι Στέφενς του Ηλυσιακού με τα συγκλονιστικά καρφώματα του, τον οποίον βέβαια συναγωνίστηκε και ο συμπαίκτης του στους ξένους, Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ.

Τελικά οι Έλληνες επικράτησαν με δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη 123-122, που σούταρε με το πάνω μέρος της φόρμας του(!), ερχόμενος από τον πάγκο! Γιατί όμως ο «Μήτσος» κατέληξε να σουτάρει με την φόρμα προθέρμανσης;.

Μα γιατί ο Νίκος Παππάς ενώ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων (με 1,6” για το τέλος), στην συνέχεια και αφού αστόχησε στην πρώτη βολή, προσποιήθηκε τραυματισμό! Αποτέλεσμα ήταν να μπει ο συμπαίκτης του και αρχηγός του Παναθηναϊκού ώστε να εκτελέσει τις άλλες δύο και τελικά να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα τους! Πάντως ο Παππάς ήταν πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, σημειώνοντας 24 πόντους και επτά ασίστ.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι στο παιχνίδι αγωνίστηκαν λίγο στην αρχή οι Πρίντεζης και ο Περπέρογλου και δεν επέστρεψαν στο παρκέ λόγω τραυματισμών, ενώ καθόλου δεν έπαιξε ο Γκιστ, που δεν πήρε μέρος ούτε στο διαγωνισμό καρφωμάτων.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν και πολλές γνώριμες παρουσίες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε All-Star Game, όπως οι Παπαλουκάς και Τσαρτσαρής που βρίσκονταν παρέα στην εξέδρα και τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ενώ απών ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, που χτες αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 33-36, 35-34, 30-31, 25-21

GREEK STARS (Μαρκόπουλος – Καλαφατάκης): Μάντζαρης, Παππάς 24 (3/4 δίποντα, 6/13 τρίποντα), Μπράμος 18 (6/7 τρίποντα), Αθηναίου 17(5), Περπέρογλου, Φώτσης 7(1), Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης 15, Διαμαντίδης 5(1), Τσαϊρέλης 12(2), Καββαδάς 8, Μπόγρης 17.
REST OF THE WORLD (Μπαρτζώκας – Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 14(4/12 τρίποντα), Μπράουν 11(3), Γιούιν 16, Κούπερ 6(11 ασίστ), Ματσιούλις 12, Λοτζέσκι 13(3), Ασκα 2, Ντάνστον 2, Λάσμε 17(3), Γκιστ 2, Στέφενς 19(1), Χαρτ 18(2).

To Top