ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πριν από τα Χριστούγεννα οι εξελίξεις για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Εντός της εβδομάδας ελπίζει πως θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση του μετρό στη Θεσσαλονίκη ο Χρήστος Σπίρτζης όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών αναφερόμενος και στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου- Πατρών και Ιονίας Οδού είπε ότι υπήρξε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους ώστε να ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2017. Παράλληλα-όπως αναφέρει το www.dikaiologitika.gr -ο Υπουργός αρχικά σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής της χώρας και στον προγραμματισμό της χρηματοδότησης έργων στη νέα προγραμματική περίοδο. Ο κ. Σπίρτζης απάντησε επίσης και σε ερωτήματα που αφορούν, την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport, καθώς και τις τηλεοπτικές άδειες.

«Εμείς παραλάβαμε έργα τα οποία ήταν σταματημένα, έργα που ήταν σε διάλυση, έργα που είχαν ρίξει τους ρυθμούς τους και μηδενική προετοιμασία για νέα έργα. Και μιλάω για τα έργα όχι γιατί είναι στο αντικείμενό μου, γιατί είναι μία από τις κύριες δράσεις που ιστορικά μπορούν να βγάλουν την οικονομία από την κρίση.» «Αυτή τη στιγμή, παρότι τους προηγούμενους μήνες, κι εγώ δεν ξέρω τι είχαμε ακούσει, ότι σταματήσαμε όλα τα έργα, ότι δε θα γίνει τίποτα, ότι κινδυνεύουν να απενταχτούν, κι εγώ δεν ξέρω τι, έχουμε τέσσερις παραχωρήσεις που η διαπραγμάτευση είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να υπάρχουν πολύ έντονες εργασίες».

«Το έργο του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα το πήγαμε στη Βουλή και επανεκκινήθηκε, μέσα στη βδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθούν εντέλει οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης, δημοπρατήθηκε το Θριάσιο, δημοπρατήθηκε το Καστέλι, δημοπρατείται, είμαστε σε αυτή τη φάση, και βγαίνουν τα πρώτα τμήματα του διαγωνισμού Πάτρα-Πύργος που είχαμε πει και ετοιμάζουμε μία σειρά πάρα πολλών έργων, δισεκατομμυρίων έργων, για να μπορέσουμε μέσα στο 2016 και τις επόμενες χρονιές να δώσουμε την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

To Top