ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προβάρει ενδεκάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! Οι σκέψεις του Μάντζιου για το ντέρμπι…

Η σημερινή προπόνηση του Άρη είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με τον Άκη Μάντζιο να προβάρει την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο ξεκίνημα του ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Ο προπονητής του Άρη επιλέγει πάντα η προτελευταία προπόνηση να γίνεται στην έδρα των “κιτρινόμαυρων”, εφόσον παίζουν εντός έδρας, προκειμένου οι παίκτες να έχουν την επαφή με τον αγωνιστικό χώρο που 48 ώρες μετά θα δώσουν το επίσημο παιχνίδι τους.

Το ματς του Σαββάτου έχει πολλές και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Οι “κιτρινόμαυροι” υποδέχονται την ομάδα που είναι στην 1η θέση μαζί τους, με την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος, επομένως ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. Το ντέρμπι του Σαββάτου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο φετινό παιχνίδι της ομάδας του Άρη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άκης Μάντζιος, αμφιταλαντεύεται για τις τελικές του επιλογές. Το δίλημμα που τον απασχολεί ακόμα, είναι αν θα εκμεταλλευτεί το… καλό φεγγάρι της ομάδας -ως προς τα αποτελέσματα κυρίως- και θα διατηρήσει αναλλοίωτη την αρχική ενδεκάδα (όπως έπαιξε στο Αγρίνιο) ή θα δώσει μεγαλύτερη βάση στο κομμάτι της τακτικής και θα προχωρήσει σε ορισμένες λίγες αλλαγές, προσαρμόζοντας τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη το Σάββατο σε αυτόν του αντίπαλου, σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι συνήθιζε προηγουμένως.

Απόφαση ακόμα οριστική δεν έχει παρθεί, καθώς αυτό που προσπαθεί και το τελευταίο διάστημα ο κόουτς των “κιτρινόμαυρων” είναι να αποκτήσει η ομάδα μία χημεία στο αρχικό της σχήμα.

Ο Άρης θα βρει χώρους απέναντι στον Ολυμπιακό, θα θέλει να τον χτυπήσει στην κόντρα εκεί που είναι εξαιρετικός, ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνα.

Η τετράδα στα μετόπισθεν μαζί με τον τερματοφύλακα δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές. Αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, αυτές θα είναι στο κέντρο και την επίθεση, δίχως να είναι βέβαιο, ακόμα κι αυτό…

 

 

To Top