Προβατίδης στο PRESSARIS: “Δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι που φεύγω!”

Το “διαζύγιο” του με τους “κίτρινους” μπορεί να ξάφνιασε μια και υπήρξε από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας του Άρη στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Ο λόγος για τον Ηλία Προβατίδη που εξηγεί στο PRESSARIS τι τον απογοήτευσε από την συμπεριφορά της διοίκησης, ενώ επισημαίνει ότι ο πραγματικός λόγος που αποχωρεί δεν είναι αγωνιστικός.

Ερωτώμενος, αρχικά για το τι ειπώθηκε στον ίδιο από την πλευρά της διοίκησης, είπε: “Μου είπαν ότι δεν με υπολογίζουν αγωνιστικά. Ακόμα κι αυτό να ισχύει γιατί δεν μου το είπαν πιο νωρίς; Με άφησαν τελευταίες μέρες να ψάχνω ομάδα, ενώ ήθελαν από την αρχή να με διώξουν. Δεν ήταν αγωνιστικοί οι λόγοι που φεύγω. Σέβομαι την ομάδα και την προσπάθεια που κάνει και γι αυτό δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Απλά θέλω ο κόσμος να το ξέρει αυτό”.

Για το αν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη, τόνισε: “Ήξερα ότι οι σχέσεις μου με τον Καλαϊτζίδη δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές από όταν επέστρεψε, αλλά δεν περίμενα να φτάναμε σε τέτοιο σημείο. Μέρα με την μέρα, όμως, άρχιζα να το πιστεύω. Από εκεί που δεν έχανα λεπτό συμμετοχής ξαφνικά βρέθηκα στον πάγκο. Εκεί άρχισα να το συνειδητοποιώ”.

Για την σχέση του με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη: “Ήρθα στην ομάδα με αυτόν προπονητή. Άρα λογικά ήμουν και δική του επιλογή. Ο Καλαϊτζίδης δεν είναι πρόεδρος, είναι επαγγελματίας προπονητής. Και σαν προπονητής γνωρίζει πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μένει τελευταία μέρα ελεύθερος από μία ομάδα που δεν υπολογίζεται και να ψάχνει την επόμενη. Σε μία περίοδο που οι περισσότεροι έκαναν όλες τις μεταγραφικές κινήσεις. Επειδή ακριβώς γνωρίζει πολύ καλά, δεν περίμενα ότι θα το έκανε”.

Για τον αν υπάρχουν προτάσεις αυτή τη στιγμή στα χέρια του: “Με έπαιρναν από ομάδες την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έδινα σημασία. Κάπου το άκουσαν. Εγώ πίστευα ότι όλα είναι καλά. Είπα όχι, αυτό ήταν το φυσιολογικό. Τώρα, έχω κάποιες προτάσεις αλλά δεν είναι το ίδιο. Δεν γίνεται τώρα να βρω την ομάδα που θέλω βάση των προσδοκιών μου και των απαιτήσεων μου. Είναι πολύ αργά”.

Για το πως είδε ο ίδιος στις τελευταίες του μέρες στον σύλλογο τις αλλαγές σε ομάδα και τεχνικό τιμ: “Είναι ακόμα νωρίς. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να εκ φέρεις άποψη. Με τον κ. Κάμπος η ομάδα ήταν αυτή που ήταν. Σταθερή με τα θετικά της αποτελέσματα. Έγινε ότι έγινε στις γιορτές και λίγο πολύ όλο αυτό μας είχε επηρεάσει, παρότι αγωνιστικά με τον Εθνικό ήμασταν καλοί. ήταν λογικό, λίγο η αποχή, οι προπονήσεις που δεν έγιναν. Μία επίδραση την είχα πάνω μας. Δεν είχαμε την σιγουριά. Έφευγαν, ερχόντουσαν, δεν υπήρχε διοικητική σταθερότητα. Τώρα όλα άλλαξαν. Η ομάδα εντελώς διαφορετική. Έχει 6-7 νέους παίκτες. Θα φανεί στη συνέχεια, απλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή”.

Τέλος, για το πως βλέπει την πορεία του Άρη από εδώ και στο εξής: “Θέλω να βρει τον δρόμο του σύντομα αυτός ο σύλλογος. Να επιστρέψει εκεί που πραγματικά του αξίζει. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος. Θέλω επίσης ο κόσμος της ομάδας να συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Να ευχαριστήσω επίσης και όσους με πίστεψαν και στηρίχθηκαν σε μένα”.

To Top