ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Προνοεί ενόψει Αστάνα ο Άρης: Προπονήσεις σε συνθετικό χλοοτάπητα

Σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα ο Άρης δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2021-22, αντιμετωπίζοντας στις 22 Ιουλίου στο Καζακστάν την Αστάνα, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια-Ειδική συνεργασία: Δημήτρης Οσσανλής

Ένα σημαντικό ζήτημα για τους «κιτρινόμαυρους», πέραν των αγωνιστικών στοιχείων των Καζάκων, είναι και ο αγωνιστικός χώρος του «Αστάνα Αρένα». Στο γήπεδο ο χλοοτάπητας που χρησιμοποιείται είναι συνθετικός και προφανώς υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές από το αγωνίζονται οι παίκτες σε κανονικό χορτάρι.

Ο Άρης έχει… νωπή ανάμνηση από ένα τέτοιο αγωνιστικό χώρο, καθώς το καλοκαίρι του 2019 είχε παίξει στη Νορβηγία κόντρα στη Μόλντε, της οποίας το γήπεδο διέθετε πλαστικό χλοοτάπητα.

Στις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας, και προκειμένου οι παίκτες να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μια τέτοια ιδιαίτερη συνθήκη, είναι  κάποιες από τις τελευταίες προπονήσεις, που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη πριν η αποστολή φύγει για το Καζακστάν, να γίνουν σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αποστολή να αναχωρήσει δύο μέρες πριν το ματς για την Αστάνα, ώστε μία μέρα πριν το ματς (Τετάρτη) να έχει μια «γεμάτη» μέρα προπόνησης στο γήπεδο, όπου θα γίνει το παιχνίδι.

To Top