Προπόνηση με αυξημένη ένταση, “αναβάθμιση” εφήβων και μίνιμουμ στόχος τα πλέι οφ

Ο Άρης από τη στιγμή που και μαθηματικά απέφυγε πολύ γρήγορα τις περιπέτειες, θα ετοιμαστεί για το τελικό του… χτύπημα στο πρωτάθλημα, προσπαθώντας να διορθώσει το άσχημο ξεκίνημα. Πως; Το είπε χθες ο Βαγγέλης Αγγέλου. Θα ρισκάρει περισσότερο στην προπόνηση, ανεβάζοντας την έντασή της.

Ο τεχνικός του Άρη ήταν ξεκάθαρος. Διαπιστώνοντας ότι με τους χαμηλούς ρυθμούς η ομάδα του εξασφάλισε οχτώ νίκες σε 17 αγώνες (ο ίδιος έχει ρεκόρ στον πάγκο της ομάδας 8-7), πλέον θα ανεβάσει τους ρυθμούς στην προπόνηση, ρισκάροντας προφανώς περισσότερο την πιθανότητα κάποιου τραυματισμού, αλλά ως απόδοση αυτό θα φέρει μεγαλύτερη ποιότητα, καταρχήν στην προπόνηση και κατά δεύτερον στους αγώνες. Άλλωστε δεν το είπε τυχαία χθες το “παίζεις όπως προπονείσαι”.

Ο Άρης για να μπορέσει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες διαθέσιμους, έπρεπε ο Αγγέλου να ρίξει τους ρυθμούς, γιατί παρέλαβε μια ομάδα, που είχε υποστεί μεγάλη καταπόνηση πολύ νωρίς. Πλέον, θα ανεβάσει στροφές, ευελπιστώντας πως αυτό θα φέρει βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, κυρίως ως προς την διάρκειά της.

Χθες οι παίκτες στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν κουρασμένοι και αυτό το διέκρινε κανείς εύκολα, άλλωστε φαίνεται και από την χαμηλή παραγωγικότητα (μόλις 8 πόντοι) και τα πολλά λάθη (11 στο β’).

Η προπόνηση σε μεγάλη ένταση αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού. “Εγκυμονεί τραυματισμούς”, είπε ο Αγγέλου, όμως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο, το οποίο θα συνδυάσει με την “αναβάθμιση” παιδιών από το εφηβικό τμήμα.

Μέσα από αυτό το πλάνο, ο Άρης θα επιδιώξει να πετύχει τον δεύτερο στόχο του, που είναι μίνιμουμ η είσοδος στα πλέι οφ και μάξιμουμ η 6η θέση, την οποία χθες απέφυγε (εύστοχα και για ευνόητους λόγους) να αναφέρει ο Αγγέλου και παράλληλα να βάλει στο κλίμα της ανδρικής ομάδα παιδιά από το εφηβικό, με τον σωστό τρόπο και όχι για να ικανοποιήσει το… λαϊκό αίσθημα.



To Top