Προς επανέναρξη στις 13 Ιουνίου η Serie A

Η Serie A αναμένεται να εκκινήσει ξανά, μετά την αναστολή λόγω της πανδημίας, στις 13 Ιουνίου, μολονότι τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε πως αν έστω ένας παίκτης διαγνωστεί με κορονοϊό, στη διάρκεια των αγώνων, τα πάντα θα σταματήσουν, τηρώντας το πρωτόκολλο.

Κι αυτό ενώ τουλάχιστον εννέα σύλλογοι της Serie A – συμπεριλαμβανομένων των Ίντερ, Μίλαν και Νάπολι – αρνούνται να κάνουν προπόνηση από τη Δευτέρα, έως ότου αλλάξει το ιατρικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με αναφορές του Sky Sport Italia.

Ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας (CONI), Τζοβάνι Μαλαγκό, επιβεβαίωσε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου κατά 99.9%, αλλά άσκησε και κριτική στην επιτροπή υγείας του υπουργείου: «Δεν καταλαβαίνω τη συζήτηση που κάνουν κάποιοι γιατροί. Αν ξεκινήσει, δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, δεν έχουμε μπροστά μας κρυστάλλινη σφαίρα. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα και θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με απειλές».

Να σημειωθεί πως υπέρ της επανέναρξης της σεζόν στις 13 Ιουνίου τάχθηκαν οι ομάδες της Serie A, στη διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί από την κυβέρνηση της χώρας και αναμένεται ν’ ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο, με το πιθανότερο σενάριο να είναι αυτό της 13/6.

Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τις 9 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με την κυβέρνηση να έχει δώσει άδεια στους συλλόγους για να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει αποφασιστεί εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, στη συγκεκριμένη ημερομηνία, έστω και χωρίς την παρουσία θεατών.

To Top