Προσαγωγές, ένταση και χημικά στην Ιερισσό για τα μεταλλεία. Λιποθυμίες μαθητών από τα δακρυγόνα

Αναστάτωση επικρατεί και σήμερα Πέμπτη στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής. Πέντε κάτοικοι από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγία έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο “Ελληνικός Χρυσός”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως ύποπτοι μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό, συνοδεία ΜΑΤ, και αναμένεται να γίνει έρευνα στις προσωπικές τους κατοικίες.

Οι δύο κλούβες έχουν σταματήσει αυτή την ώρα, στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι, ενώ έχει ξεκινήσει η ρίψη χημικών. Στο χωριό έχουν φτάσει 6 διμοιρίες των ΜΑΤ.

“Γιατί εισβάλλουν σαν τουρκικές δυνάμεις μέσα στα σχολεία; Ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στο χωριό. Aκόμα και έξω από ιατρεία. Υπάρχουν λιποθυμίες ανηλίκων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν εκπροσωπούν την Ελλάδα”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων, Μιχάλης Βλαχόπουλος.

“Η κατάσταση είναι τραγική. Κάναμε κατάληψη στο σχολείο μας και ξαφνικά άρχισαν τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα. Οι μισοί δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε”, αναφέρει μαθήτρια Λυκείου της περιοχής, ενώ στο σχολείο έχουν σπεύσει γιατροί.

Στο χωριό χτυπούν οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

Τρεις γυναίκες με λιποθυμικά επεισόδια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία θέλει να περάσει στο χωριό για να κάνει έρευνες σε σπίτια, αλλά οι κάτοικοι απάντησαν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της αστυνομίας.

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν: “Δεν θα μας υποδείξετε εσείς πως θα γίνει”.

Πηγή: news247.gr

To Top