Προσοχή… επικίνδυνοι ουραγοί (videos)

Σχεδόν κάθε χρόνο στην Σούπερ Λίγκα υπάρχει μια ομάδα που μοιάζει με… σάκο του μποξ και που βρίσκεται από το ξεκίνημα να δίνει άνιση μάχη για την σωτηρία της. Το ρόλο αυτό -με όλο τον σεβασμό στην ιστορία και τον κόσμο της- δείχνει να παίζει φέτος η Δόξα Δράμας, που μέχρι στιγμής έχει πολύ φτωχή βαθμολογική συγκομιδή (1 βαθμός σε 7 αγώνες), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Απεναντίας, η πρόσφατη προϊστορία αποδεικνύει ότι οι ομάδες που επισκέφθηκαν το γήπεδο του Άρη ως ουραγοί, αρκετές φορές έκαναν «ζημιές» στους «κίτρινους», οι οποίοι οφείλουν να φανούν ιδιαίτερα προσεκτικοί… Το PRESSARIS σας θυμίζει τι είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις τα πέντε προηγούμενα χρόνια:

2006-07: Άρης – Ιωνικός 1-0

Ήταν η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Άρης του Γκιγιέρμο Όγιος προερχόταν από τρεις σερί ισοπαλίες (εκτός έδρας με Λάρισα και Αιγάλεω και εντός με Κέρκυρα) και φιλοξενούσε τον Ιωνικό. Η ομάδα της Νίκαιας με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη είχε ξεκινήσει καλά, κερδίζοντας μάλιστα και με 0-2 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική.
Οι «κίτρινοι» σε όλο το ματς δεν έβρισκαν διάδρομο για την εστία του Μπέντενικ. Μάλιστα, ο Μακόρ είδε τον Χαλκιά να του αποκρούει το πέναλτι στο 78′, για να έρθει στο 88′ ο Νασιμέντο Μπέλεμ και να βάλει φωτιά στο γήπεδο. Εκτελώντας απευθείας φάουλ από περίπου 35 μέτρα, αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και χάρισε στον Άρη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, δίνοντας στον Ιωνικό παράλληλα τη φόρα για τη Β’ Εθνική, αφού έκτοτε η αθηναϊκή ομάδα δεν ξανακέρδισε!
{youtube}jHrDhtxjrzk|400|300|1{/youtube}

2007-08: Άρης – Απόλλων Καλαμαριάς 2-2

Οι «κίτρινοι» του Ντούσαν Μπάγεβιτς φιλοξενούσαν για τη 17η αγωνιστική τους Πόντιους, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το πρώτο ημίχρονο έδειχνε πως ο Άρης θα είχε εύκολο Σαββατόβραδο, αφού ήδη κέρδιζε με 2-0 χάρις σε δύο τέρματα του Βλάνταν Ίβιτς. Στο δεύτερο μέρος όμως οι γηπεδούχοι εφησύχασαν και αφού πρώτα ο Μπρίτο μείωσε σε 2-1, στην τελευταία φάση του ματς ο Αλμπάν Μπούσι ισοφάρισε χαρίζοντας στην Καλαμαριά έναν ανέλπιστο και σπουδαίο βαθμό.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Απόλλων ότι δεν ήταν ουραγός όλη τη χρονιά, αλλά στο τέλος υποβιβάστηκε λόγω της αφαίρεσης βαθμών για την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Την ίδια χρονιά, ο Άρης δυσκολεύτηκε πολύ στο Χαριλάου και με τη Βέροια (την κέρδισε 1-0), η οποία επίσης έπεσε.
{youtube}h8-7_oJbW14|400|300|1{/youtube}

2008-09: Άρης – Θρασύβουλος 2-1

Για την 24η αγωνιστική, ο Άρης φιλοξενούσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ουραγό και σχεδόν υποβιβασμένο Θρασύβουλο. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το… καλημέρα, από αυτογκόλ του Σάκη Πρίττα μετά το κόρνερ του Ουέλινγκτον. Ο Χαβιέρ Κάμπορα ισοφάρισε με πέναλτι, που κέρδισε από τον Μανωλά ο Τιάγκο Ζεντίλ στο 35′, όμως ο Νίκος Καράμπελας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63′. Τα σύννεφα άρχισαν να πυκνώνουν στο Χαριλάου, αλλά τη λύση έδωσε στον Άρη στις καθυστερήσεις ο Πιοτρ Βλοντάρτσικ με προβολή μετά τη σέντρα του Νέτο, ανακουφίζοντας τον κόσμο στις εξέδρες.
{youtube}XM30DyTS2Ag|400|300|1{/youtube}

2009-10: Άρης – Πανθρακικός 0-2

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο ημέρες, ο Άρης υποδέχτηκε και έχασε από τον ουραγό Πανθρακικό. Το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, όμως ο διαιτητής Μήτσιος δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη. Ο αγώνας διακόπηκε στο ημίχρονο, με το σκορ στο 0-1, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί την επομένη.
Τίποτε, όμως, δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης ηττήθηκε 0-2, με τον Παπουλή να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Πέσκοβιτς και να ανοίγει το σκορ και με τον Ρομπέρ να διαμορφώνει το τελικό σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Μπέλεκ από τον Κουλουχέρη.
{youtube}32KIfOtxoF8|400|300|1{/youtube}

2010-11: Άρης – Πανσερραϊκός 3-1

Κόντρα στον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό, οι «κίτρινοι» ήθελαν μόνο νίκη αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, από το γκολ του Πάρκερ. Όμως οι Μπομπαντίγια, Καστίγιο και Νέτο ανέτρεψαν το ματς και τελικά χάρισαν εύκολα το «τρίποντο», με σκορ 3-1.
Στον πρώτο γύρο, οι «κίτρινοι» είχαν πετάξει βαθμούς κόντρα στη Λάρισα, η οποία έπεσε με διαφορά ενός βαθμού από τον τελευταίο Πανσερραϊκό. Κόντρα στους «βυσσινί» ο Άρης έφερε στο Χαριλάου ισοπαλία 1-1, αφού προηγήθηκε με τον Λαζαρίδη αλλά ισοφαρίστηκε με γκολ του Μακίνουα.
{youtube}5GaVH4O1XXI|500|300|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top