“Προσοχή στον αιφνιδιασμό, απαγορευτικές οι… αυτοκαταστροφικές τάσεις”!

O Μπάμπης Μουστακίδης αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυριανό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στην παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας στα τελευταία δύο παιχνίδια, αλλά και για το που περίπου βλέπει να κυμαίνεται το όριο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

 «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε την νίκη και να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και η ομάδα θα ανακάμψει βαθμολογικά. Οι  λεπτομέρειες του αγώνα θα είναι πολύ σημαντικές. Το κυριότερο είναι να μην αιφνιδιαστεί η ομάδα στα πρώτα λεπτά, γιατί έχουμε δει πολλές φορές να μένουμε πίσω στο σκορ στην έδρα μας” είπε μιλώντας στα “Α.Ν. 98,7” για να συμπληρώσει:

“Στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα έδειξε ότι έχει τον έλεγχο και μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει. Και ο Πανθρακικός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. Το κυριότερο είναι να παίξουν οι παίκτες χωρίς να έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».

 Για τις επιστροφές των Τάτου, Κοέλιο και Πουλίδο ανέφερε: «Όσο περισσότερες λύσεις έχει η ομάδα, τόσο το καλύτερο. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αναπληρώνει με ισάξιους παίκτες το κάθε κενό και σίγουρα η επιστροφή του οποιουδήποτε παίκτη είναι σημαντική. Πάντα δυσκολευόμαστε με τον Πανθρακικό στην έδρα μας, κάτι που ελπίζω να μην ξανασυμβεί».

 Για το αν περιμένει ότι κάποιοι παίκτες από κάθε ομάδα θα κάνουν τη διαφορά,  υπογράμμισε: «Και οι δύο προπονητές ξέρουν ποιοι είναι οι παίκτες- κλειδιά για κάθε ομάδα και σίγουρα θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Για εμάς η τριάδα Αγκάνθο, Γιαννιώτας και Τάτος μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως και οι Παπαδόπουλος και Βαϊρουά για τον Πανθρακικό. Ο Άρης πρέπει να δώσει έμφαση στο δικό του παιχνίδι. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αμελήσουμε την αμυντική μας λειτουργία, η οποία φέτος πολλές φορές μας πρόδωσε και χάσαμε πολύτιμους βαθμούς».

 

Για το αν θεωρεί ότι κάποια από τις δύο ομάδες θα έχει μεγαλύτερη πίεση για την κατάκτηση της νίκης, ο παλαίμαχος παίκτης των κίτρινων είπε: «Η πίεση είναι αναπόφευκτη και για τις δύο ομάδες. Ξέρουν σε ποια θέση βρίσκονται και πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Ένα αβαντάζ έχει ο Άρης επειδή παίζει στην έδρα του και πρέπει επιτέλους να το εκμεταλλευτεί. Γενικώς, η ομάδα μας έπρεπε να έχει πάρει περισσότερους βαθμούς στο «Βικελίδης». Αν το είχαμε καταφέρει αυτό, δε θα μιλούσαμε τώρα για αποφυγή του υποβιβασμού. Σίγουρα, ο Πανθρακικός θα έχει μεγαλύτερο άγχος, καθώς παίζει στην έδρα του Άρη. Αυτή πίεση δεν πρέπει να μεταφερθεί σε εμάς. Θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο θα κρίνει το ματς σε μεγάλο βαθμό».

 

Για το πώς κρίνει την παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Άρη στα τελευταία δύο παιχνίδια, σχολίασε: « Στα δύο ματς υπήρχαν διαφορετικά αποτελέσματα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Υπήρχαν και τα τρία δοκάρια, αλλά και τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν πολύ φτηνά. Ήταν ανταγωνιστική και ενθαρρυντική η απόδοση της ομάδας, αλλά πλέον μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Από ψυχολογικής πλευράς, ήταν σημαντικά αυτά τα δύο παιχνίδια και είμαι αισιόδοξος για την νίκη αύριο».

 

Τέλος, έκανε μια εκτίμηση για το όριο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία: « Άλλοι λένε 34, άλλοι λένε παραπάνω, ακόμη είναι νωρίς. Η επόμενη αγωνιστική θα το ξεκαθαρίσει καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι πώς το όριο θα είναι περίπου στους 34 βαθμούς. Όποια ομάδα το ξεπεράσει, μπορεί να αισθάνεται πιο ήρεμη».

To Top