ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Προσπέρασε και τον Απόλλωνα (3-1), επέστρεψε στις νίκες και παραμένει στη θέση του “οδηγού”

Με τους Τάτο, Ντούνη και Ν’Λουντούλου να “υπογράφουν” την κιτρινόμαυρη επικράτηση , ο Άρης… προσπέρασε και το εμπόδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς και επέστρεψε στις νίκες (πέτυχε την 6η του φετινή),  με 3-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Ο Άρης παραμένει στη θέση του “οδηγού” του ομίλου με 19 βαθμούς, έχοντας διαφορά +4 βαθμούς από τη 2η Δόξα Δράμας (15) και έναν αγώνα λιγότερο!

Η επιθυμία για άμεση επιστροφή στις νίκες, μεταφράστηκε σε πίεση από το πρώτο λεπτό προς την αντίπαλη εστία. Ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε για πρώτη φορά φέτος την ευκαιρία στους Γιάννη Σιδεράκη και Χρήστο Ιντζίδη, για το ντεμπούτο τους, χρησιμοποιώντας τους από την αρχή της αναμέτρησης. Στις θέσεις των απόντων σήμερα Γεωργιάδη και Τσουμάνη χρησιμοποιήθηκε ο Ρόβας και ο Ραούλ Μπράβο αντίστοιχα. Στα χαφ ο Καλογέρης αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ως βασικός, με τον Καζναφέρη στο πλευρό του. Επιθετικά οι “κιτρινόμαυροι” στηρίχθηκαν στους Ντούνη και Πόι από τις πτέρυγες, και στους Ανδρέα Τάτο και Αντώνη Καπνίδη στην κορυφή με τον αρχηγό του Άρη να έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Τάτος και ένταση…

Μόλις στο 7΄ο Καπνίδης “σπατάλησε” σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Άρη, όταν μετά από πάσα του Πόι δεν σημάδεψε σωστά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων. Η πίεση του Άρη προς την εστία του Απόλλωνα συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς. Ο Ανδρέας Τάτος ήταν ο κύριος εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων των “κιτρινόμαυρων”. Αφού… προειδοποίησε αρχικά στο 20΄και στο 21΄, λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Χτύπησε φάουλ, δίνοντας πολλά φάλτσα στην μπάλα, αυτή πέρασε πάνω από Καλογέρη και Κωνσταντίνου και κατέληξε στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για φάουλ (1-0). Ο κόουτς του Απόλλωνα, Απόστολος Πάππας, είχε έντονη λεκτικό επεισόδιο με τον πάγκο του Άρη, για να προκληθεί σύρραξη, η οποία σταμάτησε λίγα λεπτά αργότερα. Στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, αλλά η κεφαλιά του Ζανέττου σταμάτησε στο δοκάρι του Σιδεράκη.

Το “καθάρισε”…

Αποφασισμένος να “κλειδώσει” το τρίποντο από νωρίς μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης και το πέτυχε στο 55΄, αφού πρώτα ο Ντούνης στο 47΄αστόχησε φάτσα με το τέρμα, μετά από σέντρα πάρε-βάλε του Καπνίδη. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν με τον Ντούνη αυτή τη φορά να την στέλνει στα δίχτυα για να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη (2-0). Όπως στο πρώτο γκολ έτσι και στο δεύτερο, ο ρυθμός του Άρη έπεσε αναίτια με την ομάδα του Απόλλωνα να βρίσκει την ευκαιρία και να μειώνει στο 72΄ με πλασέ του Μωυσίδη (2-1).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κυβελίδης, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 3-1, αλλά ο Κωνσταντίνου, του το αρνήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Άρης, όμως, είχε απάντηση, η οποία ήρθε στο 85΄με τον Ν΄Λουντούλου, με εξαιρετικό πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής να “τελειώνει” το παιχνίδι (3-1).

ΑΡΗΣ: Σιδεράκης, Καλογέρης, Ιντζίδης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο, Πόι (87′ Ντόγος), Καζναφέρης, Καπνίδης (65΄Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης (70΄Ν΄Λουντούλου)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.:  Κωνσταντίνου, Μπουλγουρίδης, Τριανταφυλλίδης, Σαμαρόπουλος, Μωυσίδης, Γιαξής (58’ Βιλανάκης), Αθανασιάδης, Κουκουλέκης, Ζανέττου (74′ Μπονέρης), Προβατίδης, Πολιανίδης (52’ Μουτζούρης).

To Top