Προσπέρασε με Σαλάχ την Μάντσεστερ η Λίβερπουλ!

Με γκολ του Σαλάχ (ποιού άλλου;) έξι λεπτά πριν από το τέλος η Λίβερπουλ γύρισε το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας (1-2) και προσπέρασε ξανά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η διαφορά της παλιάς Λίβερπουλ με την νέα Λίβερπουλ προσωποποιήθηκε ξεκάθαρα μέσα σε 90 λεπτά στο χορτάρι του «Σέλχαρστ Παρκ». Η παλιά Λίβερπουλ είχε πληρώσει έναν σκασμό λεφτά για να φέρει στο «Άνφιλντ» τον Κριστιάν Μπεντεκέ. Ο Βέλγος, ο οποίος πια βγάζει μεροκάματο στην Κρίσταλ Πάλας, δεν ήταν ποτέ κάτι περισσότερο από ένας άτεχνος, άτσαλος και δύσκολος στο γκολ σέντερ-φορ. Με το σκορ κολλημένο στο 1-1 στα μέσα της επανάληψης, ο Μπεντεκέ έχασε δύο… άχαστα για ένα επιθετικό επιπέδου Premier League και διατήρησε ζωντανούς τους «κόκκινους».

Η νέα Λίβερπουλ έχει μπροστά έναν τύπο που θα κάνει την μισή φάση γκολ. Ο τρόπος που υποδέχεται και στοπάρει την μπάλα ο Μοχάμεντ Σαλάχ έξι λεπτά πριν το τέλος είναι υποδειγματικός. Με την μπάλα να καίει και την ομάδα του Κλοπ να βρίσκεται μπροστά σε μία γκέλα, ο Αιγύπτιος με μία υπέροχη ενέργεια έκανε το 1-2 με το 37ο γκολ του στην σεζόν και το 29ο στην Premier League.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η Λίβερπουλ δεν άξιζε βάσει απόδοσης την νίκη. Η Κρίσταλ Πάλας πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ χάρη στο 7ο φετινό εύστοχο πέναλτι του Λούκας Μιλιβόγεβιτς (13’, 1-0) και για ένα ημίχρονο αφόπλισε τους «κόκκινους» που ενδεχομένως να είχαν το μυαλό τους και στον πρώτο προημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League.

Ωστόσο, μία υπέροχη ομαδική ενέργεια που κατέληξε σε ψύχραιμο πλασέ του Μανέ (49’, 1-1), άλλαξε τις ισορροπίες, με την Λίβερπουλ να δείχνει στόφα μεγάλης ομάδας και με το γκολ του Σαλάχ στο 84’ (1-2) να ανασταίνεται κι αυτή (μέρα που είναι) ως άλλος Λάζαρος.

To Top