Προσφυγή στο ΣτΕ η πρώτη κίνηση Βασιλακόπουλου για να ρίξει το νόμο Αυγενάκη!

Ο νόμος Αυγενάκη πέρασε αλλά η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη: Προσφυγή στο ΣτΕ για να πέσει ως αντισυνταγματικός ο νόμος η πρώτη κίνηση, δεν φεύγει χωρίς μάχη η παρούσα διοίκηση.

Ο νέος αθλητικός νόμος που έφερε στην Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπερψηφίστηκε την Παρασκευή (15/11) και δημιούργησε νέα δεδομένα σε όσα ξέραμε για τις Ομοσπονδίες. Το όριο ηλικίας των 71 ετών τέθηκε ουσιαστικά ως μέρος μια φωτογραφικής διάταξης για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Με βάση το νέο νόμο, ο οποίος πάντως δεν θα έχει ισχύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Βασιλακόπουλος είναι υποχρεωμένος να δώσει σε άλλον τη σκυτάλη της ηγεσίας της ΕΟΚ. Πάντως, η Ομοσπονδία μπάσκετ δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια κι ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της.

Η βασική κίνηση, στην οποία προσανατολίζονται οι άνθρωποι της τωρινής ηγεσίας της ΕΟΚ, και η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να μην τεθεί εν τέλει σε ισχύ.

To Top