Φόρμουλα 1: Παλικαρίσια νίκη Φερστάπεν στο Ιντερλάγκος

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε παλικαρίσια νίκη στο Ιντερλάγκος, ο Γκασλί με την Τόρο Ρόσο τερμάτισε δεύτερος και ο Χάμιλτον συμπλήρωσε το βάθρο σ’ έναν δραματικό αγώνα. Τα έκαναν θάλασσα οι δύο Φεράρι, που χτύπησαν μεταξύ τους.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Μαξ Φερστάπεν τα έκανε όλα τέλεια στην Βραζιλία, πέρασε δύο φορές τον Χάμιλτον και δικαίως κατέκτησε την 8η νίκη της καριέρας του, μ’ ένα μονοθέσιο, μάλιστα, που είναι σαφώς υποδεέστερο από την Μερσέντες, ενώ συνήθως είναι κάτω και από τη Φεράρι.

Πίσω από τον απλησίαστο Ολλανδό τερμάτισε ο Γκασλί, φέρνοντας την Τόρο Ρόσο στο 2ο σκαλί του βάθρου. Για να γίνει, βέβαια, αυτό, χρειάστηκε ο Χάμιλτον να κοπανήσει με τον Άλμπον και να μείνουν πίσω 2 γύρους πριν το τέλος, όμως και πάλι ο αγώνας του Γάλλου ήταν αψεγάδιαστος.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε, εν τέλει, 3ος, όμως υπάρχει ο αστερίσκος του αν θα «φάει» ποινή ή όχι για το συμβάν με τον Άλμπον λίγο πριν το τέλος. Ο Βρετανός έκανε λάθος που δεν άλλαξε ελαστικά όταν το 2ο Α.Α. βρέθηκε εντός της πίστας, με αποτέλεσμα να μπει με καθυστέρηση στα πιτ και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τος όποιες ελπίδες του για τη νίκη.

Ο Σάινθ τρύπησε τον προσωπικό του ουρανό και από 20ος βρέθηκε 4ος (!), με τα τιμημένα γηρατειά που ακούν στο όνομα «Κίμι Ράικονεν» να τερματίζουν στην 5η θέση. Τζιοβινάτσι, Ρικιάρντο, Νόρις, Πέρες, Κβίατ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι δύο Φεράρι.

Γιατί; Πολύ απλά γιατί στην Σκουντερία το έκαναν και πάλι το θαύμα τους: Φέτελ και Λεκλέρκ ακούμπησαν μεταξύ τους λίγο πριν την καρό σημαία, εγκατέλειψαν και οι δύο την στιγμή που βρίσκονταν στο 4-5 και κυνηγούσαν το βάθρο και «έγραψαν» ακόμα ένα μαύρο σαββατοκύριακο για την ιταλική ομάδα.

To Top