ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προσφυγή του Άρη στο CAS για Ντουρμισάι, ξεχωριστά από την ΕΠΟ!

Ένα νέο βήμα έγινε για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που είναι προτεραιότητα αλλά και προϋπόθεση επιβίωσης της ΠΑΕ Άρης. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατέθεσε προσφυγή στο CAS για την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε δύο ποινές απαγόρευσης μεταγραφών στην ΠΑΕ Άρης. Η πρώτη προήλθε από την έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων υπέρ των Ούμπιδες, Σιστόν και Πορτίγια, αλλά και του μάνατζερ Μαγκαλέντα και αφορούν οικονομικές οφειλές των «κίτρινων» απέναντί τους και η δεύτερη έχει πειθαρχικό χαρακτήρα λόγω της έκδοσης δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι η οποία αφορά και την ΕΠΟ καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων.

Σε ότι αφορά την πρώτη, οι «κίτρινοι» είναι σε συζητήσεις με τους πιστωτές ούτως ώστε να γίνει διακανονισμός των οφειλών καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξάλειψης της τιμωρίας. Σχετικά με τη δεύτερη, η ΠΑΕ Άρης κατέθεσε προσφυγή στο CAS κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA. Οι «κίτρινοι» ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την έκδοση του δελτίου καθώς αυτή ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία.

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της προθεσμίας που είχε δικαίωμα να προσφύγει ο Άρης και φυσικά το έκανε για να πάει δικαστικά η υπόθεση.

Παράλληλα με την προσφυγή και λόγω εκκρεμοδικίας, η ΠΑΕ Άρης θα ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή της ΠΑΕ στο CAS γίνεται ανεξάρτητα από την ΕΠΟ, η οποία έχει κάνει κι αυτή και θα εκδικαστούν δυο προσφυγές!

To Top