ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Προϊστορία: Ο Άρης το αφεντικό κόντρα στην ΑΕΚ στο Παλέ

Το Σάββατο (17.30) ο Άρης θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή παράδοση που «χτίζει» κόντρα στην ΑΕΚ στο Παλέ, καθώς στα τελευταία εννιά παιχνίδια έχει πάρει εφτά νίκες.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο ΕΣΑΚΕ: «Συνέχεια στη μακρά ιστορία των αναμετρήσεων τους θα δώσουν το Σάββατο (8/12, 17:30) Άρης και ΑΕΚ στο “Nick Galis Hall” στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει την πρώτη εντός έδρας νίκη της αφού έχασε τα τρία πρώτα παιχνίδια της εκεί από Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Ολυμπιακό και Περιστέρι Βίκος Cola. Η ομάδα της Αθήνας από την πλευρά της προέρχεται από σερί τριών νικών Πρωταθλήματος.

Αυτό θα είναι το 67ο μεταξύ τους παιχνίδι στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) με την ΑΕΚ να έχει πια ένα μικρό προβάδισμα με 35 νίκες έναντι 31 του Άρη που όμως ως γηπεδούχος έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο με 26 νίκες έναντι οχτώ της “Ένωσης”.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το 2014 όταν και η ΑΕΚ επανήλθε στην κατηγορία, ο Άρης μέτρησε ως γηπεδούχος επτά νίκες σε εννιά παιχνίδια και είναι ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον το ότι 24 από τα 34 παιχνίδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές.

Ένας παίκτης που φόρεσε και τις δύο φανέλες κρατάει την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος αυτών των παιχνιδιών. Είναι ο Τόμπι Μπέιλι που για τα προημιτελικά των πλέι οφ του 2004 είχε σημείωσε 37 πόντους, χωρίς όμως να αποτρέψει την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ με 101-107.

Στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου εκείνης της σεζόν (2003-04) σημειώθηκε η κορυφαία επίδοση από την πλευρά της ΑΕΚ με τον Χόρας Τζένκινς να φτάνει στους 30 αλλά με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 75-72».

To Top