ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσιλιγγαρίδου: “Δεσμοί αγάπης με τον Νίκο Γκάλη, δίκαια αγαπήθηκε απ’ όλους”!

Η κόρη του Γιώργου Τσιλιγκαρίδη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου αναφέρθηκε στην ιστορία της έλευσης του Νίκου Γκάλη στον Άρη, με αφορμή την ονομαστική γιορτή του.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τις ευχές στο Νίκο Γκάλη:

Είναι μεγάλη μου τιμή να με καλείτε. Χρόνια πολλά στο Νίκο από μένα και την οικογένεια μου. Υπήρχαν άλλοι δεσμοί αγάπης με την οικογένεια μου και τον Γκάλη, και ειδικότερα με τον πατέρα μου.

-Για το πως ήρθε ο Γκάλης στον Άρη:

Το 1979 είχε πάρει το πρωτάθλημα ο Άρης και είχε μεγάλη δύναμη. Τότε, δυνάμωναν οι ομάδες της Αθήνας και ήθελαν να χτυπήσουν τον Άρη. Προσπάθησε η διοίκηση να βρει παίκτες για να δυναμώσει την ομάδα. Ο πατέρας μου ήταν έφορος στο Άρη τότε και έψαχναν καλούς παίκτες. Βρήκαν τον Γκάλη στην Αμερική στο κολέγιο και έκαναν μια επαφή μαζί του. Έστειλαν τον πατέρα μου στην Αμερική να τον προσεγγίσει. Μίλησε με την οικογένεια του Νίκου πρώτα. Τότε ήταν 17 ετών και δεν είχε ιδέα που ήταν η Θεσσαλονίκη.

-Για το πως προσέγγισε ο Γιώργος Τσιλιγκαρίδης την οικογένεια του Γκάλη:

Η μητέρα του ήταν άρρωστη και την προσέγγισε με ενδιαφέρον. Η μητέρα του Νίκου Γκάλη πίστεψε τον πατέρα μου και της υποσχέθηκε πως αν αποφασίσει να έρθει στον Άρη θα τον έχει σαν δικό του παιδί. Της πήγε μία εικόνα της Παναγίας. Ο Νίκος είχε κρούση και από τον Ολυμπιακό με πολύ περισσότερα λεφτά από αυτά που μπορούσε να δώσει ο Άρης. Προσπάθησε με ανθρώπινο τρόπο να τους προσεγγίσει και τον μάνατζερ του Νίκου το ίδιο.

-Για το αν μπορούσαν  να φανταστούν το μπαμ που έγινε:

Έτσι όπως μου τα έχουν μεταφέρει ο Γκάλης ήταν ταλέντο στην Αμερική αλλά είχαν άλλο τρόπο εκεί στο παιχνίδι. Θεώρησε ότι θα είναι σημείο κατατεθέν για τον Άρη γιατί τον έβλεπε να παίζει στην Αμερική. Στην αρχή που ήρθε δεν έπαιζε το ίδιο καλά στην ομάδα. Δούλευε πάρα πολύ. Ο πατέρας μου του έδινε τα κλειδιά από το Παλέ για να κάνει προπόνηση. Έτρεχε με βαράκια σε όλο το γήπεδο για να δυναμώσει. Δεν είχε αποδώσει στην αρχή και ήταν δυσαρεστημένοι. Το σύστημα που έπαιζε στην Αμερική ήταν πιο ανοιχτό και εδώ πιο κλειστό. Έτσι άρχισαν μετά τα μεγάλα συμβόλαια. Οι σχέσεις με τον πατέρα μου ήταν πολύ ιδιαίτερες.

-Για την ανακοίνωση της ΚΑΕ και τις ευχές στον Γκάλη:

Τους αγαπάμε στην ΚΑΕ και δικαίως αγαπήθηκε ο Γκάλης από όλους.

-Για τον Άρη γενικά:

Πρέπει να έχουμε όλοι διαρκείας να αγαπάμε τον Άρη και να χαιρόμαστε με νίκες και επιτεύγματα του Άρη. Νομίζω θα πάμε και πολύ καλύτερα σαν ομάδα.

To Top