Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 η Τζένγκο!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην κατηγορία Κ23 αναδείχθηκε η Ελίνα Τζένγκο!
Μία ακόμη διάκριση σημείωσε η πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο, που ξεκινά να… μαζεύει τίτλους.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες, αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που ολοκληρώνεται στο Έσποο της Φινλανδίας, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με καλύτερη βολή στα 59.24μ..

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της με 56.45μ. ενώ στη στη συνέχεια είχε άκυρη βολή, γεγονός που την έφερε στην τρίτη θέση. Στην τρίτη προσπάθειά της όμως έστειλε το ακόντιό της στα 59.24μ. για να ανέβει στην πρώτη θέση και, ουσιαστικά εκτός αν συνέβαινε κάποια μεγάλη έκπληξη, για να κλειδώσει το μετάλλιο. Η 22χρονη πρωταθλήτρια συνέχισε με δύο άκυρες βολές (την πέμπτη την έβγαλε άκυρη) και μέχρι και την έκτη προσπάθεια δεν την ξεπέρασε καμία. Στην τελευταία της βολή, μάλιστα, έκανε και την καλύτερή της προσπάθεια ρίχνοντας 60.73μ..

Έτσι, η Τζένγκο κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό χρυσό της ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση και φεύγει από τη Φινλανδία έχοντας πετύχει απολύτως τον σκοπό της.

Η Τζένγκο, πλέον έχει χρυσό στο Ευρωπαϊκό γυναικών, χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ23 και χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 ενώ έχει και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Κ20.

Με αυτό το χρυσό μετάλλιο η Ελίνα Τζένγκο δείχνει να ακολουθεί πιστά τα χνάρια το Μίλτου Τεντόγλου αφού και ο ίδιος πρώτα είχε κερδίσει τον Ευρωπαϊκό τίτλο στους άνδρες, μετά τον τίτλο στην κατηγορία Κ23 και έπειτα ακολούθησαν ιστορικά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

To Top