Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης – Δάκρυσε ο Σιμεόνε (videos)

Είναι πλέον οριστικό. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας, καθώς νίκησε 2-1 τη Βιγιαρεάλ στο “Χοσέ Θοργια” για την 38η αγωνιστική της La Liga και τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρά τη νίκη 2-1 της Ρεάλ επί της Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγύρισε τον ενδέκατο τίτλο πρωταθλητή και δεύτερο με εκείνον στον πάγκο της, με τον προηγούμενο να έρχεται το 2013-2014.

Από την πλευρά της η Βιγιαρεάλ θα αγωνιστεί στο επόμενο Europa Conference League, εκτός αν τα καταφέρει την Τετάρτη, όταν αγωνίζεται στον τελικό του Europa League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήξεραν περισσότερο τι θέλουν. Στο 18′ ο Όσκαρ Πλάνο άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια η Βαγιαδολίδ είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει απέναντι στον Γιαν Όμπλακ, τη μέρα που ισοφάριζε τα 303 παιχνίδια του Αμπέλ Ρεσίνο, ως ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 2ο ημίχρονο, οι φωνές του Σιμεόνε στα αποδυτήρια αφύπνισαν τους φιλοξενούμενους. Στο 57′, ο Άνχελ Κορέα έκανε μία καταπληκτική ενέργεια έξω από την περιοχή της Βαγιαδολίδ και με το μυτάκι ισοφάρισε σε 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του φετινού ηγέτη στο σκοράρισμα των “ροχιμπλάνκος”, Λουίς Σουάρες, να βάλει τη “σφραγίδα” του και με το 21ο στο πρωτάθλημα να ολοκληρώσει την ανατροπή, που έδωσε και το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μασίπ, Γιάνκο (82′ Ερβίας), Ολίβας, Ελ Γιαμίκ, Ολάθα, Πλάνο, Μέσα (63′ Μίτσελ), Φέντε (81′ Κίκε), Βίγια (63′ Ζότα), Βάισμαν, Μαράνιο (62′ Γκουαρδιόλα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Χιμένεθ, Ερμόσο (63′ Λόντι), Γιορέντε (79′ Κοντογκμπιά), Κόκε, Σαούλ (63′ Φέλιξ), Κορέα (85′ Ερέρα), Σουάρες, Καράσκο

Τέλος, η Ουέσκα έμεινε στο 0-0 με τη Βαλένθια κι έτσι υποβιβάστηκε στη Segunda Divison, ύστερα και από τη νίκη της Έλτσε με 2-0 επί της Αθλέτικ.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
Έλτσε – Αθλέτικ 2-0 (28′ Μπογέ, 73′ Γκούτι)
Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο 1-2 (18′ Πλάνο – 57′ Κορέα, 67′ Σουάρες)
Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-1 (87′ Μπενζεμά, 90+2′ Μόντριτς – 20′ Πίνο)
Οσασούνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 (86′ αυτ. Πέρεθ)
Ουέσκα – Βαλένθια 0-0
Έιμπαρ – Μπαρτσελόνα 0-1 (81′ Γκριεζμάν)
Θέλτα – Μπέτις 2-3 (32′ πέν. Άσπας, 49′ Μέντεθ – 53′ πέν. Ιγλέσιας, 69′ Φεκίρ, 73′ Ρουίθ)

To Top