ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Πρωτοπόρος ο Άρης στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία! Πήγαν στο γήπεδο μετά από 25 χρόνια”!

Η ΠΑΕ Άρης σε συνεργασία με την Taxiway εδώ και λίγες μέρες έχει προχωρήσει σε κάτι μοναδικό (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ) . Ο πρόεδρος της Taxiway, Θόδωρος Σταυρίδης με αφορμή και την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μίλησε για την ενέργεια της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια γι’αυτή την συνεργασία..

Είναι μια συνεργασία κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Χαιρόμαστε που ξεκίνησε με την ΠΑΕ Άρης μια συνεργασία εδώ και έναν μήνα, υπήρχε μια ιδέα και μια υλοποίηση. Εμείς στην Taxiway είμαστε αρωγοί και ζωντανό κύτταρο αυτής της πόλης που όποτε μας χρειάζονται είμαστε εκεί να διαθέσουμε τα ειδικά οχήματα μας προς κοινωνική βοήθεια συνανθρώπων μας. Υπήρξε λοιπόν μια επαφή με την ΠΑΕ Άρης και συναποφασίσαμε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να μεταφέρονται για να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα κάθε Κυριακή, να γίνεται αυτό αφιλοκερδώς με την βοήθεια της Taxiway! Νομίζω ότι είναι μια πρωτοπορία όχι μόνο πανελλαδική αλλά και πανευρωπαϊκή και μας γεμίζει χαρά που μπορούμε και εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια καλυτέρευσης συνθηκών γι’αυτούς τους ανθρώπους.

Ποια είναι λοιπόν η διαδικασία για να συμβεί αυτό;

Η Taxiway διαθέτει δύο υπερσύγχρονα πολυτελή οχήματα κατάλληλα για την μεταφορά δύο αμαξιδίων το καθένα και τεσσάρων με πέντε συνοδών, οπότε η ΠΑΕ Άρης θα κάνει την πρόσκληση και την ανακοίνωση στους φιλάθλους της που επιθυμούν να μεταφέρονται κάθε Κυριακή στα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Μας έρχεται το σχετικό mail από την ΠΑΕ Άρης κάθε Παρασκευή και Σάββατο πόσοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, επικοινωνούμε εμείς μαζί τους, πηγαίνουμε στην οικεία τους για να τους παραλάβουμε, τους μεταφέρουμε με ασφάλεια και άνεση στο γήπεδο και αυτό συμβαίνει φυσικά και για την επιστροφή τους.

Είναι καθαρά μια ενέργεια αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης..

Ακριβώς, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τους ενδιαφερόμενους, είναι μια προσφορά της ΠΑΕ Άρης στους φιλάθλους της και η προσφορά της Taxiway προς τον Άρη. Σας είπα εμείς είμαστε ένας συνεταιρισμός, έχουμε το μεγαλύτερο ταξί στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη οπότε θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας. Αγαπάμε την Θεσσαλονίκη και θέλω να τονίσω πως για εμάς δεν υπάρχει ούτε χρώμα, ούτε οπαδική διάθεση, μόνο διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας. Είναι φανταστικό να βλέπετε αυτούς τους ανθρώπους με πόση χαρά αντιμετωπίζουν αυτό που γίνεται από αυτή την κίνηση της ΠΑΕ Άρης.

Δεν υπάρχει απ’όσο γνωρίζουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; Μιλώντας φυσικά για αθλητικό οργανισμό..

Απ’όσο γνωρίζω και εγώ όχι. Και πάλι η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί όπως και η Taxiway με την ΠΑΕ Άρης, η πόλη μας έχει αποδείξει ότι τα οπαδικά συναισθήματα πηγαίνουν στην άκρη όταν πρόκειται για συμφέρον της πόλης και το καλό της, ειδικά για κοινωνικές προσφορές. Είναι μια πόλη που αγαπά το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους και όταν χρειάζεται παραμερίζει τα οπαδικά και είναι ενωμένη σε όλα.

Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη και τέτοιου είδους ενέργειες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Taxiway ξεκίνησε από εδώ;

Ναι από την Θεσσαλονίκη, έχουμε 1000 ταξί στην διάθεση. Βέβαια υπάρχει και ένα πανελλαδικό δίκτυο, το 18300 που αριθμεί 29 πόλεις ανά την Ελλάδα και 6000 οχήματα που εκεί μπορείτε με έναν αριθμό και μια εφαρμογή «Taxi 18300» που την συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή από Έλληνες οδηγούς και σωματεία καινοτόμα και πολύ γρήγορη και «φρέσκια».

Ήδη πέρασε ένας μήνας, ποια είναι τα αποτελέσματα; Είστε ευχαριστημένος; Αυτό αφορά μόνο το «Κλεάνθης Βικελίδης» σωστά;

Ναι αφορά μόνο το Χαριλάου. Αυτή η ερώτηση καλύτερα να γίνει στους χρήστες. Σε ένα ρεπορτάζ που κάναμε στο ματς της Κυριακής Άρης-Λαμία, νομίζω πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Κάποια στιγμή στην κερκίδα, είδαμε το χαμόγελο στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, πόσο καλά ένιωσαν και πόσο γρήγορα εξυπηρετήθηκαν. Μάλιστα κάποιος φίλαθλος μας είπε «Είχα να έρθω στο γήπεδο 25 χρόνια και σας ευχαριστούμε για την βοήθεια να με ξαναφέρετε στο γήπεδο». Ξέρετε είναι πολύ καλό να βλέπεις ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους που δεν μπορούν να βγουν, να έρχονται με άνεση στο γήπεδο, να βιώνουν την ατμόσφαιρα από κοντά και να γίνονται μέλη της κοινωνίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς! Ο συγκεκριμένος μάλιστα φίλαθλος επειδή μιλήσαμε, μου ανέφερε πως αγωνιζόταν παλιότερα σε μια ομάδα μπάσκετ στην οποία ήμουν και εγώ.

Έπαιζε μπάσκετ;

Προφανώς ναι αλλά δεν θέλησα να μπω εκείνη την στιγμή σε λεπτομέρειες. Έπαιζε μπάσκετ και τώρα είναι σε καροτσάκι εδώ και 25 χρόνια. Καταλαβαίνετε πως ήταν διπλή χαρά για εμένα, ήταν μαζί με τον γιο του, τα συναισθήματα δεν περιγράφονται.

Που αγωνιζόσασταν εσείς;

Τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης. Υπάρχει στην τελευταία κατηγορία πλέον και μέχρι πριν λίγα χρόνια πήγαινα και εγώ και βοηθούσα.

Έχετε επικοινωνήσει με τον Θοδωρή Καρυπίδη;

Είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς. Όταν ξεκίνησε αυτή η ενέργεια ο ίδιος έλειπε στην Κίνα. Μιλήσαμε τον Μάρτιο, τα παιδιά ήταν εξυπηρετικότατα, τα συγχαρητήρια μου για το πόσο γρήγορα κινήθηκαν. Ήρθα σε επαφή με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, έδωσε αμέσως το πράσινο φως, επικοινώνησαν μαζί μας και πολύ γρήγορα στήθηκε τόσο γρήγορα. Να ξέρετε οι φίλαθλοι κάθε ομάδας είναι εκείνοι που δίνουν το στίγμα και δείχνουν τον δρόμο στο να έρθουν όλα αυτά.

To Top