Πρόβλημα με Μάιλς, εμπλοκή με Ντάνστον…

Η περίπτωση του Άαρον Μάιλς αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για πολύπλοκη υπόθεση. Μέχρι πρότινος, ο Αμερικανός γκαρντ δεν εκπροσωπούταν από Έλληνα ατζέντη.

Ο Άρης επιδίωξε – και κατάφερε – να έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον αθλητή, διατυπώνοντας πρόταση διακανονισμού. Το συγκεκριμένο γεγονός ενόχλησε την αμερικανική εταιρία εκπροσώπησης του παίκτη (σ. σ. Octagon), η οποία διαμαρτυρήθηκε γραπτώς, τονίζοντας ότι κακώς οι «κίτρινοι» παρέβλεψαν τον ρόλο της. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν εκ νέου προσπάθειες προσέγγισης, αλλά οι απαιτήσεις της Octagon λειτούργησαν ανασταλτικά προς τη κατεύθυνση της συμφωνίας. Το θετικό νέο των τελευταίων ημερών είναι ότι ο Έλληνας ατζέντης – ο οποίος πέρυσι είχε τέσσερις παίκτες στον Άρη – έχει αποκτήσει τα δικαιώματα των Αμερικανών παικτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη και παράλληλα είναι πελάτες της Octagon.

Σκορδίλης και Ντάνστον

Ο Άρης έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Γάιο Σκορδίλη, αλλά για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία θα πρέπει να καταβληθεί η προκαταβολή και να δοθούν οι εγγυήσεις. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποπληρωμή του χρέους σε διάστημα τριετίας. Ο Άρης ανέφερε αρχικά περίοδο διετίας με σκοπό την παράτασής της, αλλά ο παίκτης – δείχνοντας καλή διάθεση – απάντησε ότι ‘εγώ θέλω να βοηθήσω και δεν με πειράζει αν πληρωθώ σε βάθος τριετίας’. Σχετικά με τη περίπτωση του Μπράιαντ Ντάνστον, προέκυψε εμπλοκή και εντός των ημερών θα γίνει μια νέα επαφή.

Ο λόγος της βιασύνης

Η μεθοδευμένη προσπάθεια του Άρη για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, εντός των ημερομηνιών που έθεσε η ΦΙΜΠΑ, έχει καλλιεργήσει την αίσθηση ότι οι «κίτρινοι» θέλουν να διατηρήσουν το δικαίωμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Το σχετικό τελεσίγραφο που κοινοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία αφορούσε κυρίως τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη και με σκοπό τη διατήρηση του συγκεκριμένου δικαιώματος. Στον Άρη, δεν έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, δεν έχουν κάνει όμως και σχετικές κινήσεις. Σε ότι αφορά τουλάχιστον το Eurocup. Αγωνιστικά δεν κέρδισαν το εισιτήριο, δεδομένης όμως της αδυναμίας συμμετοχής των ομάδων (σ. σ. Πανιώνιος, Κηφισιά, ΚΑΟΔ) που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία, ξέρουν όμως ότι αν θελήσουν μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες για την εξασφάλιση wildcard. Βέβαια, στην περίπτωση που ο Άρης θελήσει να αγωνιστεί στο Eurocup θα πρέπει άμεσα να καταβάλλει το ποσό των 48.000 ευρώ, καθώς υπάρχει και η οφειλή των 18.000 ευρώ, ως «κληρονομιά» από τη προηγούμενη διοίκηση. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, ο Βαγγέλης Αγγέλου – στο διάστημα που ήταν προπονητής της ομάδας – είχε πει στους διοικούντες ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι απαραίτητη για μια ομάδα (για την ακρίβεια τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα), εκτιμώντας ότι ακόμη και η παρουσία σε υποδεέστερη διοργάνωση (σ. σ. Eurochallenge), περιλαμβάνει αγωνιστικά οφέλη.

Πηγή: metrosport.gr

 

To Top