Πρόβλημα στη διαχείριση των επιτυχιών! Ζητείται μέτρο…

Ο Άρης προσγειώθηκε ανώμαλα στην Τρίπολη, παρουσιάζει απίστευτες μεταπτώσεις στην απόδοσή του και ο Πέτρος Πασσαλής, αφού τον κατατάσσει σε μια… ειδική κατηγορία σημειώνει στο blog του τι δεν έγινε σωστά και τι πρέπει να γίνει…

 

Καλό υπόλοιπο ημέρας.

Πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου διαπιστώνουμε πως υπάρχουν ομάδες τριών ταχυτήτων. Στην πρώτη ταχύτητα βρίσκονται οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός). Στη τρίτη οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό(Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας). Οι υπόλοιπες οχτώ ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην εξάδα.

Ο ΑΡΗΣ αποτελεί μία ειδική κατηγορία ομάδας με βάση αυτά που έχουμε δει εντός του αγωνιστικού χώρου. Στις πρώτες αγωνιστικές παρουσίαζε συνολικά κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Με την αλλαγή προπονητή βλέπουμε μία ομάδα που μεταμορφώνεται εντυπωσιακά και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Τη νίκη μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ ακολούθησε μία κακή εμφάνιση και ένα άσχημο αποτέλεσμα στον αγώνα εναντίον του Πανιωνίου. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε και έπειτα από την επιτυχία εναντίον του Παναθηναϊκού.

Στο γήπεδο της Τρίπολης παρουσιάστηκε μία ομάδα νωθρή, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό με ποδοσφαιριστές που εύκολα έχαναν την αυτοσυγκέντρωση τους. Το λάθος του Μίσελ, η λανθασμένη τοποθέτηση του Παπαστεριανού και το ότι κανένα από τα δύο αμυντικά χαφ του ΑΡΗ δεν ακολουθεί την κάθετη κίνηση του Ουσέρο οδήγησαν στο τέρμα του Αστέρα Τρίπολης.

Δεν είναι τυχαίο που οι κακές με τις καλές εμφανίσεις εναλλάσσονται. Υπάρχει εμφανές πρόβλημα στη διαχείριση των επιτυχιών. Πιθανότατα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και όσοι κινούνται γύρω από αυτήν επαναπαύονται στην επιτυχία και χαλαρώνουν. Οι δηλώσεις, η ανακάλυψη νέων πρωταγωνιστών και η προσπάθεια να παρουσιαστεί η οποιαδήποτε αγωνιστική επιτυχία σαν κάτι πρωτόγνωρο δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Η σοβαρότητα και η αυτοσυγκέντρωση αποτελούν πρωταρχικά στοιχεία για μία ομάδα για να μπορέσει να έχει μια επιτυχημένη χρονιά. Για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να έχει ελπίδες για την είσοδο του στην εξάδα πρέπει να σταθεροποιήσει τόσο την απόδοση του όσο και την ικανότητα διαχείρισης των επιτυχιών. Το μέτρο πρέπει να υπάρχει τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

 

 

 

 

To Top