«Πρόκληση να διαχειριστεί το μεγάλο ρόστερ και τους πολλούς ξένους»

Μια ακόμη συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάτσεκ Γκμοχ για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, αυτήν τη φορά σε πολωνικό μέσο ενημέρωσης, καταθέτοντας τη δική του άποψη για τον συμπατριώτη του προπονητή, αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Άρης.
 
Ο Γκμοχ μίλησε στο «sport.wp.pl» υπογραμμίζοντας ότι: «Ο Πρόμπιερζ πρέπει να επικοινωνεί μιλώντας στους παίκτες σε… πέντε γλώσσες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ένας πραγματικός πύργος της Βαβέλ. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στη βασική σύνθεση της ομάδας ήταν μόνο δύο Έλληνες. Ο Άρης έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ αποτελούμενο από 36-37 παίκτες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που δεν έχει εκπληρώσει ο Τσιώλης, πρώην παίκτης μου στην Λάρισα, και αργότερα βοηθός μου στο Πανιώνιο» είπε αρχικά στη συνέντευξη του ο Γκμοχ.
 
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Η ομάδα του Άρη αυτήν τη σεζόν δεν έχει ακόμη νίκη (τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες). Είναι ένας σύλλογος με πλούσια ιστορία, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν τα πήγε πάρα πολύ καλά. Και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Στην Ελλάδα, η αλλαγή προπονητή γίνεται σπάνια πριν τον αγώνα. Οι διοικούντες του Άρη είδαν την ανάγκη για αλλαγή, το συντομότερο δυνατό και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο νέος προπονητής θα κάνει καλό για την ομάδα. Την ήττα από τον Ολυμπιακό, δεν την εξέλαβαν ως κάτι καταστροφικό, ούτε επέκριναν τον Πρόμπιερζ, αφού δεν είχε χρόνο να γνωρίσει την ομάδα. Η αλλαγή του σκορ από το 0-2 ήταν πραγματικά συναρπαστική. Θα μπορούσα να πως ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν λίγη τύχη. Ως Πολωνός εύχομαι με όλη την καρδιά μου να πετύχει ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Μερικές φορές μπορεί κάτι να αρχίζει στραβά, αλλά τελειώνει καλά και για τους δυο».

Τέλος ο Γκμοχ αναφέρθηκε στις ειδικές περιστάσεις που συνοδεύουν το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Πρόμπιερζ πήγε στην Ελλάδα σε μια ιδιόμορφη περίοδο για το τοπικό ποδόσφαιρο. Λόγω των σκανδάλων για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων στα παιχνίδια, υποβιβάστηκαν δύο ομάδες (Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα). Στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό ήταν μια τεράστια διαταραχή, η οποία περιπλέκει το έργο των προπονητών και καθιστά πιο δύσκολο το έργο τους».

To Top