Πρόμπιερζ: “Δεν είμαι μάγος, μόνο δουλειά” (videos)

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είπε το αυτονόητο. Ο Άρης έκανε… παιδικά λάθη σε στημένες φάσεις και έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη με 3-2. Ο Πολωνός έζησε με πάθος το παιχνίδι, προσπάθησε να εμπνεύσει τους παίκτες του, το κατάφερε εν μέρει στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Άρης έχασε…

Ο 39χρονος τεχνικός στην κάμερα της NOVA είπε αμέσως μετά το παιχνίδι πως “επειδή κάναμε πολύ εύκολα λάθη, ο Ολυμπιακός τα εκμεταλλεύτηκε και μας άφησε πίσω. Είναι μια ποιοτική ομάδα… Το πάθος δεν ήταν αρκετό για να κάνουμε κάτι καλύτερο, γιατί στις λιγοστές φάσεις που έκανε ο Ολυμπιακός, μέσα από τα στημένα κατάφερε να σκοράρει. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο παιχνίδι, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή…”.

Στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα υπογράμμισε πως “κάναμε κάποια δώρα στον αντίπαλο! Έπεσα κάτω στο 8′, αιφνιδιάστηκα, αλλά όποιος δεν μπορεί να σηκωθεί δεν μπορεί να είναι προπονητής. Γι’ αυτό είπα και στην ομάδα, το τόνισα στα αποδυήρια, ότι το πιο εύκολο είναι να πέφτεις κάτω, αλλά θα πρέπει να πολεμήσουμε, για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αν δεν υπήρχαν τα κόρνερ και τα φάουλ στο ποδόσφαιρο, θα κερδίζαμε 1-0! Ξέρω ότι ήταν μεγάλο ρίσκο απέναντι στον Ολυμπιακό να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά ήθελα να δω πως θα αντιδράσει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, τι μπορώ να περιμένω, τι μπορεί να μου δώσει. Από άποψη μαχητικότητας και τρόπο παιχνιδιού μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Ξέρω ήδη από τώρα που θα δώσουμε βαρύτητα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Άρη στο επίπεδο που ήταν περασμένα χρόνια”.

Για τις πολλές αλλαγές στην 11αδα που έκανε υποστήριξε πως “ξέρω πως είναι όταν έρχεται ένας νέος προπονητής. Πολλοί καινούριοι παίκτες παίρνουν νέες ευκαιρίες. Πρέπει να δώσουμε στους νέους παίκτες το κίνητρο και μέσα στο παιχνίδι να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ειδικά χθες το βράδυ προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις, ειδικά με τον Βράνιες που έχει παίξει στη Μπουντεσλίγκα. Μετά το παιχνίδι είμαστε όλοι εξυπνότεροι, είναι σαν να λέμε τα νούμερα του λόττο, αφού έχει γίνει η κλήρωση! Το χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι δεχτήκαμε τρία γκολ από τρεις στημένες φάσεις”, ενώ για τη χρησιμοποίηση του Ουμπίντες σε διαφορετική θέση είπε: “Είχα κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, από τους ακραίους παίκτες έμεινα αρκετά ικανοποιημένος”.

Ρωτήθηκε ποια στοιχεία του άρεσαν και ποια όχι και απάντησε πως “το πρώτο ήταν η συμπεριφορά στα στημένα. Δεχτήκαμε τρία γκολ! Αυτό που μου άρεσε είναι ότι κάποιοι παίκτες είναι αρκετά ποιοτικοί, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ευθύνες και προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι και θα προσπαθήσω στο επόμενο διάστημα να περάσω κάποια δικά μου πράγματα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα βήμα και να βελτιώνουμε τον κάποιον παίκτη”.

Για το ότι ήρθε κατευθείαν και έπιασε δουλειά από χθες και σήμερα κάθισε στον πάγκο σχολίασε πως “θα ήταν το πιο εύκολο να καθίσω στην εξέδρα και δεν με αφορά ακόμα… Πήρα όμως το ρίσκο. Δεν είμαι ο Κόπερφιλντ, δεν είμαι μάγος και θα προσπαθήσω μόνο με τη δουλειά να προχωρήσει η ομάδα. Αναφέρομαι σε μια ρήση του Μουρίνιο όταν ήταν στην Αγγλία. “Μάγος είναι μόνο ένας” εννοώντας τον εαυτό του, αλλά δεν είμαι τόσο υπερόπτης”.

Ρωτήθηκε αν έμεινε ικανοποιημένος από την τακτική των παικτών του μέσα στο γήπεδο βάσει των οδηγιών που είχε δώσει και απάντησε πως “διαπίστωσα πολλά θετικά στοιχεία, όπως ότι δεν δεχτήκαμε γκολ μέσα από τον αγώνα, αλλά μόνο από στημένες φάσεις. Βέβαια κάναμε πολλά λάθη, αλλά το θέμα είναι να περάσω την φιλοσοφία μου, αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Συζητήσαμε και για τα στημένα, κόρνερ και φάουλ, αλλά μας πίεζε ο χρόνος και ήταν δύσκολο να περάσουμε κάποια πράγματα. Βλέποντας ότι έχουμε πολλούς μεγαλόσωμους παίκτες, δεν περίμενα να δεχτούμε τόσα γκολ από στημένα”.

Για το τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από εδώ και πέρα σχολίασε πως “είναι λογικό όταν η ομάδα πάει καλά να μην αλλάζει ο προπονητής. Με τον συνεργάτη μου δουλέψαμε πολλές ώρες, για να δημιουργήσουμε ένα πλάνο. Θα δούμε πως θα δουλέψει αυτό στη συνέχεια. Είναι λογικό μέσα σε δύο νύχτες δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα ρίξουμε βάρος να δούμε πως δούλεψε η ομάδα στη φυσική κατάσταση το καλοκαίρι. Ο κόσμος δίνει σχεδόν τα πάντα, όπως όταν ήμουν στη Γιαγκελόνια. Εκεί στήσαμε μια νέα ομάδα και από την ανυπαρξία βγήκε στην Ευρώπη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι δουλειά. Τίποτα άλλο. Εύχομαι να φτάσουμε σε ένα σημείο ο κόσμος να μπορεί να δει 6-7 αγώνες νικηφόρους”.

Ρωτήθηκε αν διαπίστωσε ψυχολογικό πρόβλημα σε κάποιους παίκτες και απάντησε πως “ήταν εμφανές σε κάποιους παίκτες και προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες και μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε καλά μέχρι το πρώτο γκολ, είχαμε δύο κόρνερ και μετά δεχτήκαμε ένα χτύπημα… Αυτό έριξε λίγο πίσω την ομάδα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι”.

Ρωτήθηκε αν διαπίστωσε πρόβλημα φυσικής κατάστασης και απάντησε πως “εκτιμώ όλους τους προπονητές του κόσμου και δεν λέω ποτέ για κάποιον προπονητή που προηγήθηκε. Γι’ αυτό είμαι εδώ, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και σε μερικούς μήνες να μη μιλάμε γι’ αυτό”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μίχαλ Πρόμπιερζ – 1ο μέρος:
{youtube}c_1dfsGcXHE|640|360|1{/youtube}
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μίχαλ Πρόμπιερζ – 2ο μέρος:
{youtube}DsM2TDHrE0M|640|360|1{/youtube}

To Top