Πρόμπιερζ: «Εκεί που είμαι εγώ, θα υπάρχει δουλειά» (video)

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έφυγε για άλλο ένα παιχνίδι με σκέψεις πολλές από το γήπεδο. Ο Άρης δεν νίκησε, όμως ο Πολωνός διαπίστωσε πως τουλάχιστον οι παίκτες του πάλεψαν. Εξακολουθεί να θεωρεί πως δεν μπορεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει τα πάντα και επέμεινε για άλλη μια φορά σε μία λέξη. Δουλειά.

Ο Πολωνός τεχνικός υπογράμμισε αρχικά πως “πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί πίστεψαν ότι θα είχαμε καλύτερη συνέχεια σήμερα. Γνωρίζαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τέτοιου είδους ομάδες. Κάποια θετικά σημεία είναι ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά όταν μας δίνονται ευκαιρίες έστω και ελάχιστες και δεν σκοράρουμε τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα… Ειδικά μετά το 80′ όταν κυλούν έτσι αυτοί οι αγώνες, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την άμυνα, γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθούν και αγώνες σε τέτοιες περιπτώσεις”.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που μας υποστήριξε ως το τελευταίο λεπτό και είναι δεδομένο ότι η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο, όταν τα παιχνίδια κυλούν έτσι και γίνονται δύσκολα. Μπορώ να πω ότι έχω μια πιο πλήρη εικόνα, τις προσωπικότητες και τον χαρακτήρα όλων των παικτών και ξέρω τι σημαίνει Άρης, τι σημαίνει ο κόσμος του, το γήπεδο… Από άποψη μαχητικότητας δεν έχω παράπονο, προσπαθήσαμε να σκοράρουμε… Τα λάθη θα τα συζητήσουμε με τους παίκτες”.

Ρωτήθηκε για τους παίκτες που παίρνουν ευκαιρίες και δεν ανταποκρίνονται και απάντησε πως “είμαι ένας άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες. Πάντα έδινα ευκαιρία. Και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής έχω χάσει αγώνες, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Ήδη έκανα αρκετές σκέψεις με το που τελείωσε ο αγώνας και στην πορεία θα διαπιστώσετε και εσείς τι έχω στο μυαλό μου. Έχω τον Άρη στο μυαλό μου. Σε οποιαδήποτε ομάδα ήμουν προπονητής, παίκτες όπως ο Ουμπίντες που πάλεψε ως το τελευταίο λεπτό – ήταν και αρκετοί άλλοι – γι’ αυτούς τους ανθρώπους δίνω τα πάντα και μόνο με τέτοιους μπορούμε να έχουμε επιτυχία”.

Συνέχισε λέγοντας πως “οι οπαδοί που έρχονται τον αγώνα, πολλοί δεν είναι όλοι προπονητές, πολλοί όμως μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, δεν είναι αφελείς. Όταν χάνουμε ένα παιχνίδι που η απόδοσή μας είναι κάκιστη δεν θα κάτσω να βρω δικαιολογίες. Σήμερα προσπαθήσαμε να παίξουμε, απλά οι θεατές πληρώνουν εισιτήριο, οπότε έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν κάποια άποψη”.

Πρόσθεσε πως “όταν μπαίνει ένας μέσα στο γήπεδο υπάρχει ένα βασικό, η ομάδα. Υπάρχει μόνο μία ομάδα. Δεν σημαίνει ότι κάποιον τον συμπαθώ λιγότερο ή περισσότερο. Τους βλέπω σαν παίκτες και όποιος παίκτης μπαίνει, δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο. Κάποιους παίκτες δεν μπορώ να τους κατηγορήσω. Και μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαι στον Άρη, θα παίζουν όλοι για την ομάδα”.

Ρωτήθηκε για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας απέναντι σε κλειστές άμυνες και απάντησε πως “αν εξαιρέσω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πιο “ανοικτός”, μπορώ να πω ότι αυτό που είδα ότι μπορέσαμε να αλλάξουμε περισσότερες από 10 πάσες. Ένα στοιχείο είναι ότι δεν επιδιώξαμε να παίξουμε με μακρινές μπαλιές, προσπαθήσαμε να παίξουμε σπό τα πλάγια. Σε μια, δυο περιπτώσεις, αν πετυχαίναμε το γκολ, θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Παρά τα επιτυχή αποτελέσματα είχα πει ότι θα έχουμε προβλήματα. Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι ότι εκεί που είμαι εγώ, εκεί θα υπάρχει δουλειά. Αυτό μετράει για μένα και τίποτα άλλο”.

Ο Πολωνός επεσήμανε επίσης πως “οι αγωνιστικές υποχρεώσεις εξακολουθούν να είναι δύσκολες. Κανένας δεν περίμενε να συγκεντρώσουμε τους επτά βαθμούς, αν και όλοι θα ήθελαν να πάρουμε 15 βαθμούς. Απλά το ζητούμενο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν παρέλαβα μια ομάδα στην πρώτη θέση. Είχε 37 παίκτες, είχε προβλήματα και το διαπιστώνετε και μόνοι σας. Ημουν πολύ πιο στενοχωρημένος γιατί στην Τρίπολη παίξαμε μόνο 30 λεπτά, ενώ σήμερα παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος. Μας πήγε πίσω και ο τραυματισμός του Γιαννιώτα”.

Ρωτήθηκε πότε θα δει ο κόσμος τον Άρη του Πρόμπιερζ και απάντησε πως “προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το γνωρίζουν και οι παίκτες. Έχουμε μια κοινή γλώσσα, αλλά ακολουθούν κι άλλα δύσκολα βήματα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε φιλικά για να πειραματιστούμε. Από τον καινούριο χρόνο θα δείτε καινούρια πράγματα. Το πιο ιδανικό είναι ότι κάνω την προετοιμασία, έχω 6-7 βδομάδες, κάνουμε κάποια φιλικά. Δεν μπορεί να σε ένα μήνα να παίζει η ομάδα όπως θέλω εγώ”.

Κατέληξε αναφερόμενος στην αποβολή του Φατί σε σχέση με την συμπεριφορά του Καστίγιο όταν έφυγε για τα αποδυτήρια αφού έγινε αλλαγή και απάντησε πως “είναι εύκολο να κατακρίνουμε τον παίκτη. Ο Φατί πάλευε από το πρώτο λεπτό, αλλά νομίζω ότι αυτή την απάντηση μπορείτε να την δώσετε και εσείς. Τι προτιμάτε; Έναν παίκτη που μάχεται και αγωνίζεται όλο το 90λεπτο και παίρνει την κόκκινη κάρτα ή το άλλο;”. 

Δείτε εδώ το βίντεο της NOVA με ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top