Πρόσθεσε εμπειρία και ύψος με τον Τσιάρα η Κύμη

Η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του 36χρονου φόργουορντ Γιώργου Τσιάρα, προσθέτοντας έτσι εμπειρία και ύψος στο ρόστερ της.

Ο Τσιάρας, ο οποίος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στον Άρη τη σεζόν 2012-13 αλλά και στο τέλος της σεζόν 2014-15, ήταν παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας την τελευταία διετία σε Α1 και Α2 αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της Κύμης αναφέρει: «Η διοίκηση της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία της με τον αθλητή Γιώργο Τσιάρα, ο οποίος την σεζόν 2018/19 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας της Εύβοιας.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Κύμης είναι 36 ετών(γεννημένος στις 4 Μαΐου 1982), έχει ύψος 2.07 μ. και αγωνίζεται ως power forward. Με την έλευση του Τσιάρα η Κύμη προσθέτει στο ρόστερ της πολύτιμη εμπειρία, καθώς ο Έλληνας forward έχει να επιδείξει πολυετή καριέρα στην ελληνική Α1, αλλά και στα γήπεδα του εξωτερικού.

Άρχισε την μπασκετική του πορεία σε μικρή ηλικία από την ΑΕΚ, όπου έμεινε για πέντε χρόνια(2001-2006), συμμετέχοντας μάλιστα στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2002. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας και στον ΠΑΟΚ, ενώ το 2010 έπαιξε στην τσεχική Νίμπουρκ.

Ακολούθησαν ο Πανιώνιος, η ιταλική Αρμάνι, ο Άρης, η ρουμάνικη Γκαζ Μετάν και η Μελίγια της Ισπανίας. Στο τέλος της σεζόν 2014/15 επέστρεψε στον Άρη και η επόμενη χρονιά τον βρήκε στα Τρίκαλα. Τα επόμενα δύο χρόνια φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας, την πρώτη σεζόν στην Basket League και την δεύτερη στην Α2».

To Top