Πρόταση για 18 ομάδες στη Σούπερ λίγκα!

Tην αύξηση των ομάδων της Σούπερ λίγκας από 16 σε 18 θα προτείνει η διοργανώτρια αρχή στην ΕΠΟ, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης! Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

 Την πρόταση για πρωτάθλημα 18 ομάδων έριξαν στο τραπέζι εκπρόσωποι της Λάρισας, της Δόξας Δράμας, του Λεβαδειακού και του Πανσερραϊκού εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στο συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας, όπως αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών».

Πρέπει να αναφέρουμε για την… ιστορία ότι ο Κώστας Πηλαδάκης ήταν αυτός που κατέθεσε επίσημα την πρόταση για αύξηση των ομάδων της Σούπερ λίγκας από 16 σε 18. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι αντίστοιχοι πρόεδροι του Πανσερραϊκού, της Δόξας Δράμας, του Λεβαδειακού, αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου.

 

Η θέση του Πηλαδάκη

«Πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έτσι, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, γι’ αυτό προτείνουμε ν’ αυξήσουμε τις ομάδες σε 18», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή απ’ όλους και μάλιστα αποφασίστηκε ότι δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μόνο για τη φετινή σεζόν δηλαδή, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

 

Νομικά εμπόδια

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι οι νομικοί που βρίσκονται στο συμβούλιο της Λίγκας εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το θέμα, καθώς όπως είπαν θα παρουσιαστούν πολλά εμπόδια. «Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, θα διεκδικήσουν θέσεις και οι ομάδες που τέλειωσαν το πρωτάθλημα κάτω από τον Λεβαδειακό και την Δόξα», ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

 

Συμβούλιο της ΕΠΟ την Πέμπτη

Πλέον αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από την ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (20/10). Γι’ αυτό την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο συμβούλιο στη Σούπερ λίγκα. .

 

Τα «στημένα»

Αναφορά έγινε επίσης και στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Μάλιστα, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τους δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, για να συζητήσουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Νέος εκτελεστικός διευθυντής

Για το θέμα του νέου εκτελεστικού διευθυντή, αποφασίστηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση θα πρέπει να στείλουν βιογραφικά, ενώ δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ξάνθη και Παναιτωλικός, προκειμένου να ορίσουν τις προϋποθέσεις που θα πληρούν οι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Πατρίκ Κομνηνού, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου πιάνει δουλειά στην UEFA.

To Top