Πρόταση Γρανούζη: «Εκπρόσωπος της Λέσχης στο δ.σ. της ΠΑΕ»

Μπαράζ από δηλώσεις και τοποθετήσεις επακολούθησε της γενικής συνέλευσης, όπως και αρκετές απορίες ή ερωτηματικά. Η κρισιμότητα των εργασιών της συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη, πια, όπως μετονομάστηκε η Λέσχη είναι επόμενο να δώσει πολλές αφορμές και ιδέες για συζήτηση. Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν έχει να κάνει με μια έμμεση πρόταση του Γιάννη Γρανούζη, ώστε να υπάρχει εκπρόσωπος στο δ.σ. της ΠΑΕ, παράλληλα με την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το καταστατικό του φορέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών: «Οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο καταστατικό μας, για κάποια θέματα που δεν έχουν προβλεφθεί, παρακαλέσαμε τους νομικούς να αποφανθούν για να τις διορθώσουν. Ζήτησε η ΠΑΕ παράταση θητείας. Μαζεύτηκαν οι νομικοί και προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν.
Θα έπρεπε να προβλέπεται και από το καταστατικό της ΠΑΕ ένα μέλος της Λέσχης στη διοίκησή της. Αυτομάτως τότε θα μπορούσε να ενημερώσει τον Φορέα αλλά δεν προβλέπεται. Το πρόβλημα είναι ότι η Λέσχη ξεκίνησε με ένα μικρό αριθμό και να αυξάνεται αλλά το καταστατικό παρέμεινε στάσιμο. Η ένστασή μου είναι ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν ορισμένες δυσλειτουργίες στο καταστατικό και των δύο».

Σε άλλο σημείο, ο Γρανούζης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι: «Η Λέσχη ήταν αυτή που έκανε τον έλεγχο και ο ελεγκτικός της ρόλος επιβεβαιώθηκε . Ανακοινώθηκαν τα ανοίγματα της εταιρίας πριν κλείσει η χρήση με τις προβλέψεις. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εκπρόσωπος της Λέσχης στο ΔΣ της ΠΑΕ. Για να γίνει τροποποίηση στο καταστατικό ενδεχομένως να χρειάζεται άνω του 50% ή και του 75%. Εμείς μέχρι τώρα έχουμε κάνει τρεις τροποποιήσεις του καταστατικού και χρειάζονται και άλλες».

Ακόμη υπογράμμισε ότι: «Στο σημείο που εμείς πρέπει κάνουμε συνέχεια παρεμβάσεις στην ΠΑΕ και κυρίως στο να τηρεί τον προϋπολογισμό. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το αν εμπλέκεται η ΠΑΕ με τον όμιλο γιατί τότε θα ήμασταν άμεσα υπεύθυνοι.  Τώρα δεν εμπλέκεται.
Αν τα χρήματα ερχόταν από κάποιους στην εταιρία είχαμε λόγο. Σήμερα γνωρίζουμε από πού έρχονται τα χρήματα και είναι από ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι της ΠΑΕ. Εμείς επειδή δεν παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας, καλούμε έκτακτη γενική συνέλευση. Έχουμε δικαιοδοτικά όργανα. Καμία ομάδα δεν έχει Λέσχη.
Ζητάμε τα 50 ευρώ αλλά τους δίνουμε και το δικαίωμα να μιλήσουν αυτή είναι η διαφορά».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top