ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόταση μαμούθ εξαγοράς της Άρσεναλ για 1,1 δισ.

Ο Ουζμπέκος ολιγάρχης Αλισέρ Ουσμάνοβ έκανε πρόταση μαμούθ για την εξαγορά της Άρσεναλ, αλλά τα 1.160.000.000 ευρώ δεν συγκίνησαν τον μεγαλομέτοχο Σταν Κρόνκι.

Η προσπάθεια του Αλισέρ Ουσμάνοβ να αναλάβει τον έλεγχο της Άρσεναλ έφτασε στο αποκορύφωμα τον προηγούμενο μήνα, όταν φέρεται να υπέβαλε πρόταση εξαγοράς των μετοχών που έχει στην κατοχή του ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρόνκι έναντι 1.160.000.000 ευρώ.

Την πληροφορία δημοσίευσαν οι “Financial Times”, με το ποσό αυτό να αφορά το 67% του πακέτου των μετοχών του συλλόγου, ο οποίος αποτιμάται στα 1.800.000.000 ευρώ.

Ο γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν ολιγάρχης προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει την πλειοψηφία στον αγγλικό σύλλογο, αφού η πλευρά Κρόνκι δεν του επιτρέπει να πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ο Ουσμάνοβ έχει κατά καιρούς επικρίνει την πολιτική του Αμερικανού μεγιστάνα, ο οποίος στο παρελθόν είχε απορρίψει κι άλλες προτάσεις εξαγοράς των μετοχών της “Kroenke Sports & Entertainment”.

Ο Κρόνκι, πάντως, δεν έχει απαντήσει την πρόταση που έλαβε τον Απρίλιο, έχοντας γνωστοποιήσει εδώ και καιρό τις προθέσεις του για τον σύλλογο, οι οποίες είναι να τον επαναφέρει στην κορυφή της Premier League.

To Top