Πρόταση της ΑΕΚ για εξ αρχής ορισμό του προγράμματος των πλέι οφ

Με την ΠΑΕ ΑΕΚ να καταθέτει αίτημα για εξ ορισμού κλήρωση των play off του νέου πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε το ΔΣ της Super League. Όπως είναι γνωστό η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε για την ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν (18 Αυγούστου), ωστόσο η ΑΕΚ πρότεινε να γίνεται εξ αρχής και η κλήρωση και ο ορισμός των αγωνιστικών των play off. Να μπουν δηλαδή εξ αρχής στην κληρωτίδα οι θέσεις 1 έως 6, χωρίς να είναι γνωστές οι ομάδες που θα τις καταλάβουν.

Να καταργηθεί αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, όπου η σειρά των αγώνων των play off ορίζεται μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και η ΑΕΚ το έφερε το «τραπέζι» γιατί φέτος είχε το πιο εξοντωτικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο αυτό να την εμποδίσει να φτάσει στον τίτλο.

Επίσης, το ΔΣ ασχολήθηκε και με το τυπικό τέλος των ειδικών ρυθμίσεων που αφορούσαν την πανδημία. Η ΑΕΚ που εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κοσμά ζήτησε να υπάρξει αλλαγή και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος έτσι ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση αντίστοιχη με αυτή που παρατηρήθηκε στα play off. Συμφώνησε και ο Ολυμπιακός μέσω του Κώστα Καραπαπά, λέγοντας πως αυτό είναι αυτονόητο πλέον καθώς δεν υπάρχει θέμα «ειδικών συνθηκών» λόγω Covid.

Τέλος υπήρξε και πρόταση, από πλευράς ΠΑΟΚ για να θεσπιστεί αυξημένη πλειοψηφία στις περιπτώσεις αποφάσεων για αναβολή αγωνιστικής.

To Top