ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόωρο “τέλος” για τον Άρη, στόχοι και όνειρα θαμμένα στα ίδια λάθη χρόνων

Στο ίδιο έργο θεατής ο Άρης. Για μια ακόμη σεζόν, ο Άρης βγαίνει εκτός κυπέλλου από τον Ιανουάριο, είχε προηγηθεί ο πρόωρος Ευρωπαϊκός αποκλεισμός και τώρα βαδίζει σε μια άχαρη διαδικασία να βγάλει το ελληνικό πρωτάθλημα, μένοντας τουλάχιστον στην τροχιά ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου…

Έτσι την φαντάζονταν την χρονιά το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη; Σίγουρα όχι. Μια σεζόν που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, τον πήχη ψηλά, με δηλώσεις περί “καλύτερου ρόστερ” και με “ταβάνι”… τουλάχιστον την 2η θέση και τον τίτλο του κυπελλούχου, έφτασε να θαφτεί από τα ίδια λάθη χρόνων πριν καν εκπνεύσει ο Ιανουάριος, προκαλώντας τεράστια απογοήτευση και πικρία στον κόσμο. Πόσο να αντέξει ακόμη αυτός ο κόσμος;

Ναι σίγουρα, ο Άρης, αυτοί που έπαιξαν χθες τα έδωσαν όλα. Ναι, είχε πολλά, τα περισσότερα προβλήματα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Σίγουρα ναι, αυτή η απίθανη τριάδα διαιτητών με επικεφαλής τον Βαντ και την επίσης απίθανη Κούτσαρ στο VAR έκαναν ότι περνούσε από το “χέρι” τους για ένα μοναδικό διαιτητικό… ριφιφί. Σφύριζαν 80-20, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσε ακόμη κι έτσι, η ιστορία του αγώνα να είχε άλλη τροπή.

Σίγουρα ναι, εάν έμπαινε το πέναλτι και δεν ήταν σε τόσο μεγάλη μέρα ο Τζολάκης, όλα θα ήταν διαφορετικά. Με τα “εάν” όμως δεν πας πουθενά. Αντίθετα κουκουλώνεις αδυναμίες και λάθη, όπως αυτά που έγιναν φέτος. Λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, στο “πήγαινε-έλα” των προπονητών, στην έλλειψη οργάνωσης, διορατικότητας και ψυχραιμίας σε καταστάσεις πίεσης, όπως π.χ. η μεταγραφή του Μαντσίνι, την παραμονή του θεωρητικά πιο κρίσιμου αγώνα της σεζόν. Μέχρι τον επόμενο… Μόνο που αυτός ο επόμενος αγώνας δεν υπάρχει πια.

Σε αυτό το “παγόβουνο” των λαθών, συμμετοχή έχουν όλοι. Στην κορυφή του είναι ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έχει και την “καυτή πατάτα” των αποφάσεων. Καλείται να πάρει αποφάσεις και να δείξει τον δρόμο. Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα, αλλά είναι πραγματικότητα που θα πρέπει να την κοιτάξει στα μάτια…

Αυτά που σημειώναμε στις 11 Οκτωβρίου 2022 (δυστυχώς) ισχύουν και τώρα, μια και δεν υπήρξε πρόοδος.

Τι γράφαμε;

Στο χορτάρι, αγωνιστικά ο Άρης παρουσιάζει κενά, που δεν καλύφθηκαν από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Οι παίκτες που ήρθαν ονόματα σίγουρα, πολλοί με περγαμηνές και σημαντικό βιογραφικό, αλλά δεν κατάφεραν να καλύψουν ή και να βελτιώσουν τις αποχωρήσεις. Αποτέλεσμα ο Άρης να παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα που επί της ουσίας ανέδειξε τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού σε ότι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Εξωαγωνιστικά, είναι δεδομένο ότι η κιτρινόμαυρη ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, θωράκιση, μέσα από την παρουσία στελεχών-συνεργατών. Το έχουμε επισημάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ο Άρης δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά, όσο κυριαρχεί ο συγκεντρωτισμός εξουσιών, αποφάσεων, επιλογών σε ένα και μοναδικό πρόσωπο, αυτό του Θόδωρου Καρυπίδη. Ένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα, όσο ικανός κι αν είναι, όσο κι αν αγαπάει την ομάδα, ειδικά σε έναν σύλλογο υψηλών απαιτήσεων, όπως είναι ο Άρης. Άλλωστε έχει ειπωθεί κατά κόρον η ενίσχυση με στελέχη της ΠΑΕ Άρης.

Τρεις μήνες μετά, είμαστε στο ίδιο σημείο. Όπως και πέρσι, όπως και πριν δυο χρόνια και για να μην παραμείνει στο ίδιο θεατής ο Άρης, οι γενναίες αποφάσεις με σχεδιασμό και όραμα πρέπει να ξεκινήσουν από… χθες.

 

To Top