ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτα η οριστική απόφαση για τους “11” και μετά ο σχηματισμός για τον Ένινγκ…

Φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, είτε ως μία κίνηση τακτικής, είτε γιατί μέχρι και χθες δεν είχε αποφασίσει πλήρως για τους έντεκα που θα ξεκινήσουν την σημερινή πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση…

Ο Μίχαελ Ένινγκ προχώρησε σε αρκετές δοκιμές τις τελευταίες μέρες ενόψει Κόλος Κοβαλίβκα, ωστόσο, παραμένουν ακόμα κάποια ερωτηματικά για τα πρόσωπα της αρχικής ενδεκάδας, όσο και για τον σχηματισμό με τον οποίο θα παραταχθεί ο Άρης.

Η λογική και οι μέχρι στιγμής δοκιμές του Γερμανού, δείχνουν πως πρώτα θα κατέληγε στους έντεκα του αρχικού σχήματος και έπειτα στον τρόπο με τον οποίο θα τους ξεκινούσε σήμερα. Δηλαδή, έντεκα ποδοσφαιριστές που θα μπορούν άνετα να αγωνιστούν και στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Στο τέρμα είναι δεδομένο πως θα είναι ο Χουλιάν Κουέστα, με τον Κρίστιαν Γκάνεα αριστερά και τον Τόνι Ντάτκοβιτς πρώτος κεντρικός αμυντικός. Στο πλευρό του Κροάτη δοκιμάστηκε ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης για να παίξει ως δεξί μπακ ο Λίντσεϊ Ροζ και να μείνει εκτός ή να προωθηθεί στα χαφ ο Εμάνουελ Σάκιτς. Ενδεχομένως, η αμυντική τετράδα να παραμείνει ως έχει (συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στην Λαμία), διότι η εμπειρία είναι πλεονέκτημα σε τέτοιου είδους αγώνες.

Στην μεσαία γραμμή είναι σίγουροι οι Τζίμι Τζέγκο και Λούκας Σάσα. Από εκεί και πέρα, αν ο Άρης παίξει με 4-3-3 τότε ο Αυστραλός θα είναι το “6άρι”, ο Σάσα πιο μπροστά από τα αριστερά, με τον Φακούντο Μπερτόλγιο στα δεξιά. Ειδάλλως, θα παραμείνουν οι δυο τους στην μεσαία γραμμή.

Σε ενδεχόμενο εκκίνηση με 4-2-3-1, ο Μπερτόγλιο θα παίξει είτε αριστερά στην επίθεση, είτε πίσω από τον φορ, ανάλογα με τις σκέψεις του Ένινγκ για τον Μπρούνο Γκάμα. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Γιάννης Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Κριστιάν Λόπεθ, απόφαση που έχει “κλειδώσει” εδώ και μέρες.

 

To Top