Πρώτη η Σενεγάλη, πέρασε η Γουινέα, ιστορική νίκη Ζιμπάμπουε, αλλά…

Η Ζιμπάμπουε πέτυχε νίκη μετά από 16 χρόνια αλλά αποκλείστηκε, το Μαλάουϊ κέρδισε τη Γουϊνέα και περιμένει να περάσει ως καλύτερη τρίτη χώρα.

Παρά την ήττα από την Ζιμπάμπουε με 2-1 η Γουινέα πέρασε στους «16», όπου πήγε ως Νο1 η Σενεγάλη μετά το 0-0 με το Μαλάουι, το οποίο έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Σε έναν όμιλο που οι τρεις πρώτες θέσεις μπορούσαν να αλλάξουν κάτοχο ανά πάσα στιγμή, το φαβορί έκανε το καθήκον του. Η Σενεγάλη πήρε τον έναν βαθμό που ήθελε μετά το 0-0 με το Μαλάουι και έτσι πήγε στους 5 βαθμούς και κράτησε την πρώτη θέση του group.

Αυτό συνέβη βασικά επειδή, στον άλλο αγώνα, η βαθμολογικά αδιάφορη, Ζιμπάμπουε, νίκησε με 2-1 την Γουινέα (σκόραρε ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ), η οποία όμως πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ, αφού μετά την ισοβαθμία στους 4 πόντους με το Μαλάουι, είναι από πάνω χάρη στη νίκη 1-0 στο μεταξύ τους ματς.

Η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών του Μαλάουι πάντως πιθανότατα δεν θα πάει χαμένη, καθώς υπενθυμίζεται πως στη φάση των «16» προκρίνονται 4 από τους 6 καλύτερους 3ους των ομίλων. Με τέσσερις πόντους, μάλλον δεν γίνεται να μην περάσει το Μαλάουι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματαΜαλάουι – Σενεγάλη 0-0

Ζιμπάμπουε – Γουινέα 2-1
(26’ Μουσόνα, 43’ Μαχάτσι – 49’ Ναμπί Κεϊτά)

Τελική βαθμολογία

1. Σενεγάλη 5 (1-0)
2. Γουινέα 4 (2-2)
3. Μαλάουι 4 (2-2)
4. Ζιμπάμπουε 3 (3-4)

To Top