Πρώτη νίκη για Παναθηναϊκό στην Euroleague

Η άμυνα της πρώτης περιόδου και τα ξεσπάσματα σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της Μπάγερν, κάλυψαν την σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού (Κώστας Σλούκας, Ντίνος Μήτογλου) και τον οδήγησαν στην πρώτη εφετινή νίκη του στη Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 78-71 των Γερμανών στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στην πρώτη εφετινή ήττα της.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η σκληροτράχηλη Μπάγερν του Λάσο έβρισκε διαρκώς τον τρόπο να μένει κοντά και να απειλεί, χωρίς πάντως να πάρει ποτέ το προβάδισμα, παρά τα 12 (!) επιθετικά ριμπάουντ που εξασφάλισε στο δεύτερο ημίχρονο.

Κορυφαίος της αναμέτρησης και πρώτος σκόρερ ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. 14 πρόσθεσε ο Γκραντ, 11 είχε ο Γκριγκόνις και 10 ο Χουάντσο. Εξαιρετικός και κομβικός με 3/3 τρίποντα ο Μαντζούκας.

Από τους φιλοξενούμενους, που έπεσαν στο 1-1, ξεχώρισε με 19 πόντους ο Μπολμάρο, ενώ 11 είχε ο Μπούκερ και 10 ο Μπόνγκα.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-30, 54-48, 78-71

To Top