ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σκληρή ήττα με 3-0 για την Τσεχία του Μπάμπετς στην Αλβανία – Όλα τα αποτελέσματα

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Τσεχία του Γιάκουμπ Μπράμπετς στην Αλβανία. Ο στόπερ του Άρη αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι σε διάταξη 3-4-3.

Οι Αλβανοί ήταν εντυπωσιακοί, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 40′ και πανηγύρισαν τη νίκη με σκορ 3-0 κόντρα στην Τσεχία. Έτσι, με αυτή τη νίκη, η Αλβανία ανέβηκε στο +4 από την Πολωνία και στο +5 από την Τσεχία (ματς λιγότερο). Βλέπετε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται από το 9′, ο Σίτιλ ισοφάρισε στο 39ο λεπτό, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για χέρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσέχος επιθετικός είδε και κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί…

Τα πράγματα κάπου εκεί δυσκόλεψαν για την ομάδα του Γιάροσλαβ Ζιλχάβι, που είδε την Αλβανία να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με κοντινή προσπάθεια του Σεφέρι στο 51’. Ο ίδιος παίκτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων στο 73’, με τον Μούγια να σκοράρει μετά από εξαιρετική αντεπίθεση στο 82’ αλλά να βλέπει το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Οι νικητές χρειάζονται μία νίκη για να για να περάσουν σίγουρα, ενώ η ομάδα του Γιάκουμπ Μπράμπετς, που έπαιξε σε όλο το ματς, κυνηγά, με ματς λιγότερο, την Πολωνία.

Η τελευταία βρίσκεται πλέον στη 2η θέση, καθώς στο πρώτο ματς της μετά Σάντος εποχής, επικράτησε 2-0 των Ν. Φερόε εκτός έδρας. Ο Σιμάνσκι έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους μόλις στο 4’, με την αποβολή του Άσκαμ στο 49’ απλούστευσε τα πράγματα για την ομάδα του Μίχαλ Προμπίερζ, που έφτασε στο 2-0 με τον Μπούκσα στο 65’. Στον πάγκο για τους νικητές έμεινε ο Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ.

Διπλό πρόκρισης για την Τουρκία

Διπλό πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 για την Τουρκία, με τους Τούρκους να επικρατούν στην έδρα της Κροατίας με σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα του Μπουράκ Γιλμάζ. Η Κροατία πήγε να σώσει την… παρτίδα στο τέλος, ωστόσο το VAR πήρε πίσω ένα πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στο 90ο λεπτό και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι Τούρκοι με τον Βιτσέντσο Μοντέλα πλέον στον πάγκο επικράτησαν των Κροατών, πήγαν στο +3 από την παρέα του Λούκα Μόντριτς (με ματς παραπάνω) και βλέπουν απευθείας πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Νίκη για την Ισπανία και όλα… ανοιχτά

Την ίδια στιγμή το «θρίλερ» στον 1ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024 καλά κρατεί, μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Σκωτίας με 2-0.

Για 74 λεπτά η Σκωτία κρατούσε το πρώτο «εισιτήριο» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας, αλλά ο Άλβαρο Μοράτα και ο Όινχαν Σανσέτ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον όμιλο και, πλέον, μετά το 2-0 της Ισπανίας στη Σεβίλη τα πάντα είναι ανοιχτά ενώ απομένουν δύο ματς για το φινάλε (οι Ίβηρες έχουν να δώσουν τρία).

Στην ομάδα του Στιβ Κλαρκ αρκούσε και η ισοπαλία ή, να μην κέρδιζε η Νορβηγία στην Κύπρο. Τίποτα από τα δύο δε συνέβη. Η Σκωτία υπέστη την πρώτη της ήττα στον 1ο όμιλο, μετά από 5 σερί νίκες, ενώ την ίδια ώρα στη Λάρνακα, οι Σκανδιναβοί περνούσαν άνετα το εμπόδιο της Κύπρου (4-0), με τον Ερλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δύο φορές.

Η Σκωτία εξακολουθεί να κρατά την κατάσταση στα χέρια της, ούσα στην κορυφή του γκρουπ με 15 βαθμούς, η Ισπανία ακολουθεί με 12 και η Νορβηγία στην τρίτη θέση με 10 βαθμούς. Στις 15/10 η Νορβηγία θα φιλοξενήσει την Ισπανία (οι Σκωτσέζοι έχουν ρεπό) κι όπως γίνεται αντιληπτό από το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό τα δύο «εισιτήρια».

Δεν κατάφερε να σκοράρει στην ουδέτερη Βουδαπέστη η Ρουμανία κόντρα στη Λευκορωσία και με τον 0-0 για την έβδομη αγωνιστική του ένατου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 θα πρέπει τώρα να περιμένει και τι θα γίνει στο εξ αναβολής Ισραήλ-Ελβετία.

Επιτέλους νίκη για τη Λετονία

Μετά από 5 ήττες σε ισάριθμα ματς, η Λετονία πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024, με 2-0 επί της Αρμενίας στη Ρίγα, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής.

Ικάουνιεκς στο 39΄ και Μπαλόντις στο 68΄ «υπέγραψαν» την έκπληξη στην αναμέτρηση, μιας και η Αρμενία ήταν το φαβορί και, μάλιστα, μετά την ήττα αυτή έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της πρόκρισης στους τελικούς της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι από το 53ο λεπτό αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, αυτό δεν τους εμπόδισε σε μία από τις λίγες αντεπιθέσεις που έβγαλαν να σκοράρουν για δεύτερη φορά με τον αμυντικό της Βαλμιέρα και να «κλειδώσουν» επί της ουσίας το πρώτο τους «τρίποντο» στο γκρουπ.

To Top