ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτη νίκη στο 2019 με αμυντικά ρεκόρ για το πρωτάθλημα

Η νίκη επί του Ηφαίστου προήλθε μέσα από ομαδική προσπάθεια και σηματοδότησε ρεκόρ και για τον Άρη, αλλά και για το πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ “μέσα από την άμυνα του ο Άρης “έχτισε” τη νίκη με την οποία έδωσε τέλος στο σερί των έξι ηττών, επικρατώντας του Ήφαιστου. Το παθητικό των έξι πόντων που είχε στη δεύτερη περίοδο αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης, φετινής αμυντικής επίδοσης του πρωταθλήματος. Έξι είχε σημειώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τρίτη περίοδο του ματς με τον Προμηθέα.

Σημαντική παράμετρος της αμυντικής συμπεριφοράς του Άρη ήταν τα 15 κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες του και που συνιστούν ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 13 που έκαναν ο Ολυμπιακός στην 5η και ο Προμηθέας στην 11η αγωνιστική”.

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε επίσης πως “ο Άρης ήταν η μόνη ομάδα της Betshop Basket League χωρίς “double-double” στις πρώτες 11 αγωνιστικές όμως ο Γκάρι ΜακΓκί που ήταν ο κορυφαίος του κόντρα στον Ήφαιστο, έκανε την αρχή έχοντας 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Αμερικανός σέντερ έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ και η τρίτη που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων αλλά η πρώτη στην οποία είχε διψήφια νούμερα και στις δύο κατηγορίες. Ήταν το τέταρτο του “double-double” στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού είχε τρία πέρσι με την Κύμη και κανένα τη σεζόν 2015-16 με τον Κολοσσό”, ενώ “τόσο ο Ραμόν Χάρις όσο και ο Μπορίς Νταλό ξεπέρασαν τα 200 ριμπάουντ στην Betshop Basket League έχοντας αμφότεροι από τέσσερα στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Γάλλος με τις τρεις ασίστ του μάλιστα, ξεπέρασε τις 100”.

To Top