ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτος στόχος αύριο: “Χειροπέδες” στον Ελ Αμίν!

Ο Άρης ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του και σαφώς ο Δημήτρης Πρίφτης έχει εστιάσει την προσοχή των παικτών του στον περιορισμό του Μοχάμεντ Ελ Αμίν, του παίκτη που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την Κηφισιά.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο ποιοτικός σκόρερ του αυριανού αντιπάλου του Άρη και είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που έχει σκοράρει κόντρα στον Άρη του Πρίφτη δύο φορές +20 πόντους.

Το έκανε πέρσι ως παίκτης του Απόλλωνα, οδηγώντας τους Πατρινούς σε νίκη με 76-60 στην Περιβόλα, όταν σκόραρε 20 πόντους με 1/2 βολές, 5/12 δίποντα, 3/9 τρίποντα.

Το έκανε και φέτος στον αγώνα στο Ζηρίνειο, όταν ο Άρης απέδρασε με νίκη με σκορ 67-65 μετά από επική ανατροπή, σκοράροντας 25 πόντους με 8/8 βολές 7/10 δίποντα και 1/3 τρίποντα.

Αυτές ήταν οι δύο από τις τρεις φορές που τέθηκε αντιμέτωπος του Άρη. Στον πρώτο του αγώνα κόντρα στους κίτρινους, πέρσι στο Παλέ, ως παίκτης του Απόλλωνα, είχε περιοριστεί στους 4 πόντους με 2/8 σουτ, στον αγώνα που οι κίτρινοι κέρδισαν με 69-64.

Αυτός είναι ο παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει επιθετικά τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Άρη, κυρίως γιατί είναι παίκτης ρυθμού. Αν βρει ρυθμό, τότε θα βάλει και πολύ δύσκολα και πολύ μεγάλα σουτ, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση από την άμυνα του Άρη.

To Top