ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Βασιλακόπουλος: “Η ΑΕΚ κινδυνεύει με αποκλεισμό αν δεν συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ”

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος επεσήμανε με δημόσια δήλωσή του ότι η ΑΕΚ κινδυνεύει με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα αν συμμετάσχει στο Γιούροκαπ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μιλώντας στο sport24.gr ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε: “Στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κινδυνεύει με αποβολή της από το επόμενο πρωτάθλημα (την ελληνική Α1 της περιόδου 2016-2017). Κάτι που δεν ισχύει με τους Άρη και ΠΑΟΚ που έχουνε υπογράψει την παρουσία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και συμμετέχουν ενεργά με τους κ.κ. Νίκο Λάσκαρη και Μπάνε Πρέλεβιτς στις διεργασίες. Κίνδυνο δεν αντιμετωπίζουν επίσης οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που θα συμμετάσχουν στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στηριζόμενοι στις συμβάσεις που ήδη είχανε υπογράψει. Με μία ανάλογη τιμωρία απειλούνται και οι ομάδες των άλλων χωρών που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο Γιούροκαπ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και όχι το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA”.

Παρά την προειδοποίηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, η ΑΕΚ παραμένει σταθερή στη θέση της. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος με δήλωσή του στο contra.gr τόνισε: “Δεν νομίζω πως η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πίσω. Αυτές είναι ιστορικές αποφάσεις. Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στους οπαδούς μας. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει εκεί που είναι οι μεγαλύτερες ομάδες. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο θέμα”.

Υπενθυμίζεται πως η FIBA Europe με ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει πως όποια ομάδα, λίγκα ή ομοσπονδία συνεργαστεί με την Ευρωλίγκα για το Γιούροκαπ, τότε αυτόματα η Εθνική ομάδα ανδρών από τη χώρα που θα προέρχεται αυτή η “διαρροή”, θα αποβληθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις.

To Top