ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στη Στρασμπούρ σα να μην υπάρχει αύριο (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να κάνει σήμερα (19:30) ο Άρης απέναντι στην γαλλική Στρασμπούρ, την οποία υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο, όχι με υπό τις καλύτερες αγωνιστικές προϋποθέσεις.

Οι κίτρινοι προέρχονται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ένα δικό τους χαμένο παιχνίδι στην Πυλαία. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα έχει απογοητεύσει τους πάντες, όμως δεν γίνεται να μείνει κανείς πίσω. Δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα, μόνο για αντίδραση και μάλιστα άμεση.

Ο Άρης θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο δυνατός, πολύ πιο συγκεντρωμένος, πολύ πιο ψυχωμένος, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι από τους διπλούς αγώνες με την Στρασμπούρ. Διαφορετικά θα αποκλειστεί. Τόσο απλά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες πρέπει να μπουν σήμερα στο Παλέ σα να μην υπάρχει αύριο, σαν να μην υπάρχει καν δεύτερο παιχνίδι στην Γαλλία σε δύο βδομάδες.

Η Στρασμπούρ είναι κλασική γαλλική ομάδα, που τρέχει και σουτάρει, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι κυρίως είναι θέμα ρυθμού το πώς θα πάει το σημερινό παιχνίδι. Ο Άρης οφείλει να ελέγξει το τέμπο, να τρέξει όποτε μπορεί και να μην επιτρέψει τους παίκτες του Βενσάν Κολέ να βρουν ελεύθερα σουτ ή ανοικτό γήπεδο.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι κίτρινοι να πάνε όσο το δυνατόν περισσότερο στο επιθετικό ριμπάουντ, διεκδικώντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Είναι ένα αγωνιστικό στοιχείο στο οποίο πάσχει ο Άρης και θα πρέπει τουλάχιστον σήμερα να παρουσιάσει βελτίωση.

Είναι παιχνίδι υπομονής το σημερινό, αλλά και υψηλών απαιτήσεων απέναντι σε μια ομάδα που φλερτάρει μονίμως με την Ευρωλίγκα, ωστόσο είναι ομάδα που βρίσκεται στα μέτρα του Άρη, ειδικά και με την προσθήκη του Τζαμόν Γκόρντον, παρότι ο Αμερικανός δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

To Top