Πυγμαχικοί αγώνες στο Χαριλάου στην μνήμη Παντελή Γκαβέζου

Πυγμαχικοί αγώνες στο Χαριλάου στην μνήμη Παντελή Γκαβέζου.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Όπως ενημέρωσε το κιτρινόμαυρο τμήμα: “Το Σάββατο 31/03 (ώρα έναρξης 14:00) και την Κυριακή 1/04 (ώρα έναρξης 12:00) ο ΑΣ ΑΡΗΣ και το τμήμα Πυγμαχίας διοργανώνουν στη μνήμη του Παντελή Γκαβέζου Αγώνες Πυγμαχίας στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχαήλ Μπογδάνος” κάτω από τη Θύρα 7 του γηπέδου ”Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Παντελής Γκαβέζος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1945. Πατέρας του Γιώργου Γκαβέζου  προπονητή του τμήματος πυγμαχίας του Α.Σ ΑΡΗΣ. Ο Παντελής Γκαβέζος, λάτρης του αθλητισμού,  σε ηλικία δεκατριών ετών κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στην ποδηλασία με την φανέλα του συλλόγου ¨ΒΕΛΟΣ¨. Ταυτόχρονα γυμναζόταν στο πυγμαχικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ με προπονητή τον αείμνηστο Κων/νο Περλατο. Το όνειρο του ήταν ο πρωταθλητισμός.

Έφηβος ξεκίνησε την πυγμαχική του καριέρα στον πανεπιστημιακό σύλλογο με ιδρυτές και προπονητές Νικόλαο και Λάκη Ιωαννίδη από τους οποίους έμαθε την τεχνική της πυγμαχίας που τόσο λάτρεψε. Συνέχισε να αγωνίζεται με τον σύλλογο Ανατόλια και με προπονητή τον Μιχαήλ Μπογδανο (μετέπειτα προπονητή του τμήματος πυγμαχίας του Α.Σ ΑΡΗΣ) , διακρίθηκε σε εθνικό επίπεδο με πολλές επιτυχίες σε τοπικούς αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αφού σταμάτησε την ενεργή αθλητική του δράση ασχολήθηκε με την διαιτησία στο άθλημα της πυγμαχίας . Ως διεθνής διαιτητής –κριτής της Α.Ι.Β.Α συμμετείχε σε εθνικά πρωταθλήματα αλλά και σε διεθνή τουρνουά όπου εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Επίσης δίδαξε διαιτησία σε σεμινάρια – σχολές για την ανάδειξη νέων διαιτητών.

Για την πολύχρονη προσφορά του στην πυγμαχία έχει λάβει επανειλημμένως τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ,με αποκορύφωμα την βράβευση από τον υφυπουργό αθλητισμού της Αλβανίας , ως καλύτερου διαιτητή σε διεθνή τουρνουά στα Τίρανα της Αλβανίας”.

To Top