Πυρά εργαζομένων κατά της διοίκησης του Ζέρβα!

Σε ανακοίνωση κάνουν λόγο για «εξωθεσμική διοίκηση που ασκεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης» και καταγγέλλουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται μετακινήσεις.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Σκληρή επίθεση κατά της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπολύουν οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «εξωθεσμική διοίκηση που ασκεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης» και καλούν τον κ. Ζέρβα να περιορίσει στο γραφείο του στις αρμοδιότητες που έχει εκ του νόμου.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η διοίκηση «παρά τις υποσχέσεις που έδωσε, εξακολουθεί την ίδια τακτική απέναντι στους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα τις μετακινήσεις των συναδέλφων».

Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, δεν έχουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις αλλά με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται.Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, η Διοίκηση Ζέρβα παρά τις υποσχέσεις που έδωσε, εξακολουθεί την ίδια τακτική απέναντι στους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα τις μετακινήσεις των συναδέλφων.

Και το πρόβλημα δεν είναι αυτές καθεαυτές οι μετακινήσεις που, όντως μπορεί να είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνονται.

Επισημαίνουμε, όπως και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα των μετακινήσεων, ότι γίνονται χωρίς καμία συνεννόηση με τους Αντιδημάρχους, Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές. Εδώ αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στο Γενικό Γραμματέα, ο οποίος, στις μετακινήσεις, δείχνει να περιορίζεται στο ρόλο του κομιστή εγγράφων και συλλέκτη υπογραφών.

Είναι γνωστό και φανερό πλέον, στον Δήμο μας, ότι αποφασίζονται από άνθρωπο του γραφείου του Δημάρχου με βάση τις φιλίες, τις ιδιαίτερες σχέσεις και γνωριμίες και ποιος βοήθησε στις εκλογές.  Μετακινούνται και παροπλίζονται Προϊστάμενοι με αξιόλογο έργο και αναβαθμίζονται άλλοι, κατά την κρίση του.

Και για να βολευτεί ο ημέτερος μετακινούνται όσοι είναι αρχαιότεροι ή κάποιοι αναγκάζονται να κάνουν δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα της αναπλήρωσης Προϊσταμένου που έχουν, ως αρχαιότεροι υπάλληλου στον βαθμό, όπως ορίζει ο νόμος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του ΤΑΠ που επτά συνάδελφοι καλούνται από τις πρωινές ώρες της 27/1 στο γραφείο προσωπικού να υπογράψουν την παραπάνω δήλωση παραίτησης προκείμενου να έρθει ο νέος εκλεκτός Προϊστάμενος.

Έτσι εξηγούνται και οι πληροφορίες ότι ο Δήμαρχος υποκινούμενος από ανθρώπους που έχει επιλέξει για συνεργάτες του, επιδιώκει την κατάργηση των Γενικών Διευθυντών, προφανώς για να έχει στα χέρια της τα πράγματα του Δήμου, μία συγκεκριμένη εξωθεσμική παρέα, πέριξ του Δημάρχου, επιστρέφοντας σε μοντέλα οργάνωσης της δεκαετίας του ’50. Και ακόμη περισσότερο εξηγείται, γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει καμία επικοινωνία με τις Υπηρεσίες, απαξιώνοντας τα Υπηρεσιακά στελέχη και δημιουργώντας δύο κλειστούς και ξένους μεταξύ τους κόσμους, εκείνο του Δημάρχου, των συμβούλων και του γραφείου του και εκείνο των Υπηρεσιών και της Υπηρεσιακής ιεραρχίας.

Το γεγονός ότι εξωθεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με τον Δήμο, περιφέρονται μέσα στις Υπηρεσίες, εξετάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν και παρευρίσκονται στις συσκέψεις του άρχου, ενώ απουσιάζουν τα Υπηρεσιακά στελέχη, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Για όλα αυτά, καταγγέλλουμε την εξωθεσμική διοίκηση που ασκεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τον καλούμε να περιορίσει το, γραφείο του στις αρμοδιότητες που έχει εκ του νόμου, δηλαδή αποκλειστικά γραμματειακή του υποστήριξη.

Πηγή: voria.gr

To Top