Πυρά Σουμάχερ για τον Χάμιλτον: «Δεν θα συνεισφέρει στη Ferrari, δεν είναι Φερστάπεν»

Ο Ραλφ Σουμάχερ αμφισβήτησε πόσο θα μπορέσει ο Λιούις Χάμιλτον να «συμβάλει» στην επιτυχία της Ferrari το 2025. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αφήσει τη Mercedes για τη Scuderia στο τέλος της φετινής σεζόν, θέτοντας τέλος στη μακροχρόνια σχέση του με τη γερμανική ομάδα.

Ο Βρετανός πιλότος έχει υπομείνει ένα δύσκολο ξεκίνημα με τη Mercedes το 2024, κερδίζοντας μόλις οκτώ πόντους – το χειρότερο ξεκίνημά του σε μια σεζόν στη Formula 1 από το 2009.

Ο Σουμάχερ- ο οποίος αγωνίστηκε στη F1 μεταξύ 1997 και 2007 – μίλησε στο «formel1.de» με σκληρά λόγια για τον Χάμιλτον, ενώ τόνισε πως δεν έχει τις «ιδιότητες» που έχει ο Μαξ Φερστάπεν.

«Θα πάρει μαζί του στη Ferrari εμπειρία και γνώση. Όμως πιστεύω πως ήδη η Ferrari έχει βρει το δρόμο της. Ο Χάμιλτον δεν θα μπορέσει να συνεισφέρει πολύ στη Ferrari.

Είμαι σίγουρος πως ο Φρεντ Βασέρ δεν θα δώσει τόσα χρήματα για το τίποτε. Θα δώσει στον Χάμιλτον τα πάντα για να διασφαλίσει πως μπορεί να αποδώσει σωστά.

Ο Χάμιλτον είναι επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας τρομερός οδηγός. Όμως δεν πιστεύω πως έχει τις αρετές του Φερστάπεν. Δεν πιστεύω πως είναι τόσο σταθερός όσο ο Φερστάπεν. Δεν μπορεί να βρει το επιπλέον ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο γύρο δίχως κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουμάχερ.

To Top