Πως είναι και πως διαμορφώνεται η κατάσταση για την 6η θέση

Το σερί που έκανε ο Ίκαρος στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τον έφερε σε πλεονεκτική θέση για την διεκδίκηση της 6ης θέσης… μέχρι σήμερα. Αν ο Άρης καταφέρει να φύγει νικητής από την Καλλιθέα, θα έχει απλοποιήσει αρκετά τα πράγματα, αν όχι τότε δύσκολα θα προλάβει…

Οι κίτρινοι έχουν πρόγραμμα που τους επιτρέπει να κερδίσουν και τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια τους μετά το σημερινό. Είναι θετικό ότι αγωνίζονται εντός ή εκτός έδρας με ομάδες που σαφέστατα είναι χειρότερες, αλλά όλες παλεύουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, άρα έχουν αγωνιστικό κίνητρο.

Βέβαια, από αγωνιστική σε αγωνιστική η κατάσταση ξεκαθαρίζει και οι ισορροπίες διαφοροποιούνται σχετικά με το ποιος θα είναι ενδιαφερόμενος ή όχι ως το φινάλε, όμως την δεδομένη χρονική στιγμή όλοι οι αντίπαλοι του Άρη (ΚΑΟΔ, Καβάλα εντός, Περιστέρι, Κολοσσός εκτός) δίνουν μάχη για την σωτηρία τους.

Ο Ίκαρος έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Άρη. Αγωνίζεται επίσης με δύο ομάδες που ακόμα δεν έχουν σωθεί (Ηλυσιακό εντός, Πανελευσινιακό εκτός) και με δύο ομάδες που δίνουν μάχη για την τετράδα (Ρέθυμνο εκτός, Πανιώνιο εντός).

Αν και εφόσον ο Άρης κερδίσει σήμερα θα ισοβαθμήσει με τον Ίκαρο (με ρεκόρ 10-12) και θα τον έχει δύο νίκες, άρα το πλεονέκτημα, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Καλλιθέας θα πρέπει να κάνει μία νίκη περισσότερη για να πάρει την 6η θέση.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και τον Απόλλωνα Πατρών, όμως έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μετά το ματς με τον Πανελευσινιακό (Πανιώνιο και Ολυμπιακό εκτός, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εντός).

23η αγωνιστική

Άρης – ΚΑΟΔ

Ρέθυμνο – Ίκαρος

24η αγωνιστική

Περιστέρι – Άρης

Ίκαρος – Ηλυσιακός

25η αγωνιστική

Άρης – Καβάλα

Πανελευσινιακός – Ίκαρος

26η αγωνιστική

Κολοσσός – Άρης

Ίκαρος – Πανιώνιος

 

To Top