Πως η Λουκόιλ από το πουθενά διεκδικεί την Ευρωλίγκα με γήπεδο 14.000 θέσεων!

Πριν από δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2010 η Λουκόιλ ως πρωταθλήτρια Βουλγαρίας πάλευε μαζί με τον Άρη για μια θέση στην φάση των ομίλων του Γιούροκαπ. Δεν τα είχε καταφέρει, με τους κίτρινους του Ντρούκερ να παίρνουν τελικά το εισιτήριο. Σήμερα με μεθοδικές κινήσεις διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους της Ευρωλίγκας!

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά στο «μπασκετικό» καμάρι των Βούλγαρων. Η Λουκόιλ σε περίπου δύο εβδομάδες αντιμετωπίζει την Καντού όχι για ένα εισιτήριο στην διοργάνωση του Γιούροκαπ αλλά για μια θέση στις 24 ομάδες της Ευρωλίγκας!

Αναμφισβήτητα μία πολύ σημαντική πρόκληση για την ομάδα στην οποία είναι τζένεραλ μάνατζερ ο πατέρας του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, Σάσο με τον Τζόρντι Μπερτομέου να αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι άνθρωποι της Λουκόιλ και να τους δίνει τελικά την ευκαιρία να διεκδικήσουν και αυτοί μια θέση στο όνειρο.

Τα πάντα στην ομάδα κυλούν ρολόι όπως μας έλεγαν και δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το ρεπορτάζ, ωστόσο η χθεσινή ήττα από τον Άρη προβλημάτισε ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ και τους υπεύθυνους. Αν μη τι άλλο όμως τα βήματα προόδου της συγκεκριμένης ομάδας είναι σπουδαία και χαίρουν εκτίμησης του μπασκετικού κοινού της Σόφιας.

Σε όλα αυτά προσθέστε και πως η Σόφια έχει πλέον κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 14.000 θεατών και δεν θα αργήσει η ώρα που θα φιλοξενήσει και φάιναλ φορ! Ήδη το πρώτο… test event είναι το μεγάλο διεθνές τουρνουά που θα διοργανώσει η Λουκόιλ με την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα.

 

To Top