Μια σπουδαία επέτειος για τον Νίκο Γκάλη! (video)

Μια σημαντική ημερομηνία είναι η σημερινή για τον Νίκο Γκάλη, τον Άρη, το ελληνικό μπάσκετ. Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών σαν σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, εισέρχεται το 2007 στο Hall of Fame της FIBA, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο μουσείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ στη Μαδριτη!

Ο αθλητής που κατέστησε το μπάσκετ στην Ελλάδα εθνικό άθλημα, εισήλθε στο πάνθεον των καλαθοσφαιριστών της Υφηλίου μαζί με άλλες σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος όπως οι Σεργκέι Μπέλοφ, Μπιλ Ράσελ και Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Η τιμή για τον κορυφαίο σκόρερ του Άρη και της Εθνικής ομάδας, έγινε στα πλαίσια του Ευρωμπάσκετ που διεξάγονταν εκείνη την περίοδο στην Ισπανία, ενώ συνολικά 20 άτομα αποτέλεσαν την πρώτη κλάση (2007) που εισήλθε στο Hall of Fame. Έναν ιδιαίτερο τόνο έδωσαν στην γιορτή και οι «Πελαργοί» φωνάζοντας συνθήματα όπως το «Νίκο Θεέ».

«Αυτό είναι το όνειρο μιας ζωής. Κι αυτό ονειρευόμουν όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα plyagrounds του Νιου Τζέρσεϊ. Σιγά-σιγά τα κατάφερα, αισθάνομαι πολύ όμορφα αλλά και υπόχρεος σε όλους όσους με βοήθησαν. Είναι μεγάλη μου τιμή. Αλλά επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, αυτή την τιμή την χρωστάω στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές αλλά και την ελληνική ομοσπονδία”, δήλωσε ο ίδιος ο Νικ…

To Top