Χωρίς κατηγορία

Σημαντική διευκρίνιση: Δεν είναι χαριστική διάταξη το άρθρο 99

Περίπου οκτώ χρόνια μετά την υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 44 οι κίτρινοι ετοιμάζονται να κάνουν χρήση μιας ακόμη διάταξης (του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα) που αφορά προβληματικές εταιρείες με στόχο να βάλει σε μια τάξη τα χρέη τους κερδίζοντας παράλληλα χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα “Goal”: “Για να υπαχθεί ο Αρης στο άρθρο 99 θα πρέπει να αποδείξει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο ότι το χρέος του είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το άρθρο 99 δεν έχει καμία σχέση με το «44», δεν πρόκειται για χαριστική διάταξη, δίνει ωστόσο τη δυνατότητα στην εκάστοτε εταιρεία να έρθει σε συνεννόηση με πιστωτές της ρυθμίζοντας σε βάθος χρόνου τα χρέη της.

Οι όροι στην υπαγωγή είναι αυστηροί κι αν η εταιρεία που μπει στο άρθρο παρεκκλίνει από ημερομηνίες καταβολής χρημάτων που θα συμφωνήσει κινδυνεύει με έξοδο (κι άλλες συνέπειες) από τον πτωχευτικό κώδικα.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση της ΠΑΕ Αρης να υπαχθεί στο άρθρο 99 θα πρέπει να υποβάλει το αίτημά της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Συνήθως βέβαια (αν κρίνουμε από παραδείγματα άλλων εταιρειών) αυτή η διαδικασία δεν πρέπει δημοσιοποιείται για συγκεκριμένους λόγους τακτικής πριν να γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής”.

To Top