ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πόλεμος» στο ιταλικό μπάσκετ λόγω FIBA – Euroleague!

Η Ρέτζιο Εμίλια, η Τρέντο και η Σάσαρι υπέγραψαν με την Euroleague, έριξαν… πόρτα στη FIBA και δεν αποκλείεται να το «πληρώσουν», ακόμα και με αποκλεισμό ενός έτους από το ιταλικό πρωτάθλημα!

Οι τρεις ιταλικές ομάδες τα βρήκαν σε όλα με την Euroleague και συμφώνησαν να πάρουν μέρος στο Eurocup για τις επόμενες τρεις σεζόν. Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν άρεσε στην παγκόσμια ομοσπονδία, που θα ήθελε να τις εντάξει στο μπασκετικό Champions League, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη σεζόν. Έτσι, τα ιταλικά δημοσιεύματα (από την «Corriere dello Sport» και την «Gazzetta dello Sport») κάνουν λόγο για… έντονες πιέσεις!

Συγκεκριμένα, τα παραπάνω δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η FIBA σε συνεννόηση με την ιταλική ομοσπονδία εξετάζουν το ενδεχόμενου αποκλεισμού ενός έτους των τριών αυτών ομάδων από την Serie A. Επιπλέον, οι άνθρωποι της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι νευριασμένοι με τις ομάδες, που δεν ακολούθησαν τη FIBA και ο Πάτρικ Μπάουμαν ενδέχεται να μην υποστηρίξει τη Ρώμη για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!

To Top