Πόνταρε κατά του Ολυμπιακού, σάλος για το 1-7

Ο Τζακ Γουίλσιρ, αν και δεν επιτρέπεται, στοιχημάτισε στο παιχνίδι Ολυμπιακού – Αρσεναλ και έκανε το… λάθος να το γράψει στο twitter. Παρέμβαση της UEFA!

Ο άσος της Αρσεναλ είναι εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού και βρήκε την ευκαιρία να στοιχηματίσει να σκοράρει πρώτος από τους Λονδρέζους, ο συμπαίκτης του Εμάνουελ Φρίμπονγκ κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Το στοίχημα έδινε απόδοση 150/1 με τον Γουίλσιρ να γράφει στο twitter «αξίζει ένα δεκάρικο» και λίγο έλειψε να το κερδίσει αφού ο Φρίμπονγκ έχασε καλή ευκαιρία στο 15′, με τον άσο των κανονιέρηδων να ανανεώνει το στάτους του γράφοντας: «Παραλίγο ο Φρίμι να μου δώσει… μεροκάματο»!

Ολα αυτά έβαλαν στο μικροσκόπιο της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA τον Γουίλσιρ που του ζητήθηκε να σβήσει όλα τα μηνύματα που αφορούν στον στοιχηματισμό και να γράψει ότι έκανε πλάκα. Οπως δηλαδή και έπραξε: «Δεν στοιχημάτισα στο παιχνίδι. Γνωρίζω ότι απαγορεύεται για εμάς τους ποδοσφαιριστές κι έκανα πλάκα», ήταν το τελευταίο του ποστ.

Την ίδια ώρα, η νίκη της Λιόν με 7-1 επί της Ντιναμο Ζάγκρεμπ έχει προκαλέσει σάλο. Ο Άγιαξ ζήτησε από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα, ενώ και στη Γαλλία το ματς μπήκε στο «μικροσκόπιο»!

Οι Ολλανδοί θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι ύποπτο και ότι το αποτέλεσμα που τους άφησε εκτός διοργάνωσης δεν είναι φυσιολογικό.  Έτσι, ζήτησαν από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Την ίδια ώρα έρευνα γίνεται και στην Γαλλία από τη Ρυθμιστική Αρχή Διαδικτυακού Στοιχηματισμού για το παιχνίδι Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν. Οι «λιονέ» κυνηγούσαν νίκη με μεγάλη διαφορά για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League και τελικά επικράτησαν με 7-1! Στο θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η Λιόν που επικροτεί την έρευνα αλλά προσθέτει ότι δεν έγινε κάτι παράνομο.

«Εγκρίνουμε τη διεξαγωγή έρευνας, αφού πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται κάθε φορά που ένα αποτέλεσμα σε αγώνα θεωρείται ασυνήθιστο. Μας λυπεί όμως το γεγονός πως τα σχόλια δεν έχουν περιοριστεί στην αθλητική πλευρά ενός απίστευτου επιτεύγματος όχι μόνο για τη Λιόν, αλλά και το γαλλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αντιστεκόμαστε σθεναρά»
Από την πλευρά της, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα:

«Φυσικά κανείς στο σύλλογο δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος μετά το αποτέλεσμα, αλλά είναι επίσης προφανές ότι η Ντιναμό πάλευε αφού προηγήθηκε, αφού ισοφαρίστηκε καιόταν η Λιόν πήρε το προβάδισμα προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Η Ντιναμό για μια ακόμα φορά σθεναρά αντιτίθεται σε όλες τις εγχώριες και διεθνείς φήμες από τα Μέσα σχετικά με οποιεσδήποτε ατιμωτικές πράξεις σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα. Μία καλύτερη ομάδα, με επιπλέον παίκτη κέρδισε το παιχνίδι στο Μαξιμίρ και κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του UEFA Champions League».

Έρευνα ζητά και ο κόσμος
H έγκυρη εφημερίδα De Telegraaf της Ολλανδίας διεξήγαγε γκάλοπ, στο οποία το 80% απάντησε ότι η UEFA πρέπει να διεξάγει έρευνα για το θέμα.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

To Top