«Πόρτα» και από το CAS στον Ολυμπιακό Βόλου!

Και η τελευταία ελπίδα… «δικαίωσης» έσβησε για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) του έριξε «πόρτα» και επικύρωσε την ποινή πενταετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία είχε επιβληθεί στον σύλλογο της Μαγνησίας για την ανάμιξή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, επί των ημερών του Αχιλλέα Μπέου.

Έπειτα από την ποινή από τα πειθαρχικά όργανα της ΟΥΕΦΑ, που τους είχαν τιμωρήσει με πέντε χρόνια αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Βολιώτες είχαν για… τελευταίο αποκούμπι τους την απόφαση του CAS, όπου είχαν προσφύγει με μπόλικο θράσος, αλλά εισέπραξαν άλλο ένα χαστούκι από τη Λοζάνη!

Η ποινή που είχε επιβάλει η ΟΥΕΦΑ παρέμεινε ως έχει, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

«Το CAS διατήρησε την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή σεζόν.

Το CAS απέρριψε την έφεση που κατέθεσε ο ελληνικός σύλλογος κατά της πρωτόδικης απόφασης και επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την περίοδο 2011-12.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ αποφάσισε τον περασμένο Αύγουστο (15/8) να αποδεχθεί την πρόταση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η οποία εκτός των άλλων, είχε προχωρήσει στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για τρεις σεζόν μέσα σε μία πενταετία. Ο ελληνικός σύλλογος είχε παραβιάσει το άρθρο 5 του Πειθαρχικού κανονισμού της ΟΥΕΦΑ».

To Top