Τα πρώτα «μαθήματα» μπάσκετ από τον… δάσκαλο Μασάδο στο PRESSARIS!

O Μανουέλ Μασάδο είναι προπονητής ποδοσφαίρου, όμως υπήρξε και δάσκαλος στο παρελθόν. Ως δάσκαλος φρόντιζε να βάζει τους μαθητές του να παίζουν και άλλα ομαδικά αθλήματα, όπως μπάσκετ και βόλεϊ. Ο ίδιος παρακολουθεί μπάσκετ, παίζει βόλεϊ και όπως ομολόγησε στο PRESSARIS στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΚΑΕ για τους χορηγούς της, του αρέσουν όλα τα ομαδικά αθλήματα που σχετίζονται με μπάλα.
 
Το PRESSARIS εντόπισε τον Πορτογάλο τεχνικό λίγο πριν αναχωρήσει από την εκδήλωση της ΚΑΕ. Του ζητήσαμε να μας δώσει τα… φώτα του και αφού το σκέφτηκε για λίγο το έκανε πράξη!  Ήταν τα πρώτα μαθήματα… μπάσκετ από έναν… δάσκαλο! Πρώτη φορά πήγαινε σε μια ανάλογη εκδήλωση που αφορά το μπάσκετ, άλλωστε στην Πορτογαλία όπως ο ίδιος είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι το Νο1 άθλημα με διαφορά από τα υπόλοιπα, το μπάσκετ, το χάντμπολ ή το βόλεϊ. Το ξέρετε όλοι ότι η Πορτογαλία είναι χώρα που έχει σε υψηλό επίπεδο το ποδόσφαιρο».
 
Αν και σε άκρως ποδοσφαιρική χώρα, ο Μασάδο δεν είναι… άσχετος με το μπάσκετ. «Δεν έχω παίξει, αλλά επειδή παλιότερα ήμουν δάσκαλος, έβαζα τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ ή ακόμα και βόλεϊ εκτός από ποδόσφαιρο. Το γνωρίζω το μπάσκετ, όσο μου επιτρέπουν οι δραστηριότητές μου. Θεωρούσα καλό να έχουν άποψη και γνώση για όλα τα αθλήματα. Βέβαια και για μένα το ποδόσφαιρο είναι το Νο1, αλλά όποτε έχω χρόνο παίζω βόλεϊ, μου αρέσει…».
 
Ο Μασάδο ήταν απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του, εκπροσώπησε το ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί με τους δύο άμεσους συνεργάτες του και συμπατριώτες του, κάθισε δίπλα στους παίκτες του Σηφάκη, Κατίδη, Γιαννιώτα και αποχώρησε λίγη ώρα μετά το τέλος της εκδήλωσης της ΚΑΕ. Ο Πορτογάλος τους κέρδισε όλους με τη συμπεριφορά του και κατά γενική ομολογία πήρε, αλλά και παρέδωσε μαθήματα… Συμπεριφοράς, αλλά και γιατί όχι, γνώσεων από μπάσκετ!

To Top